ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Terörün bitirdiği hayatlar

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Oya Eronat'ın dilinden şu dizeler döküldü...

"Kar kesti yolu,

Sen yoktun,

Oturdum karşına,

Dizüstü seyrettim yüzünü,

Gözlerim kapalı,

Bugün 16 yıl oldu..."

3 Ocak 2008 tarihinde Diyarbakır'da PKK'lı teröristler 7 canı hayattan koparmıştı.

Hain saldırının yıldönümünde acılar bir kez daha tazelendi. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Eren Şahin'in annesi Diyarbakır eski Milletvekili Oya Eronat, her anma töreninde olduğu gibi yine gözyaşlarına hakim olamadı. Diğer şehit aileleri de benzer acıyı yaşadı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 3 Ocak 2008 günü, kentin en kalabalık yerlerinden biri olan Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'nde bir dershanenin önüne park edilen bomba yüklü araç, askeri servis otobüsünün geçişi sırasında PKK'lı terörist Erdal Polat tarafından uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Patlamada, dershane öğrencileri Eren Şahin, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taşkın, Salih Ekinci ve Melek İpek ile kızını dershaneden almaya gelen Diyarbakır adliyesinde görevli Cengiz Kaya hayatını kaybetmişti. 30'u asker, 67 kişi de yaralanmıştı.

Patlamada hayatını kaybeden Eren'in annesi Oya Eronat, "Acılarımızdan ders çıkarmamız gerekir" diyerek terörü lanetledi.

Hain saldırıda hayattan kopardığı diğer canlarımızın aileleri de bir kez daha teröre lanet okudu. Kırmızı karanfillerle süslenen şehit fotoğrafları önünde toplanan öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.


Yazarın diğer yazıları