ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Nevruz barış ve huzur demek

Dünya çapında milyonlarca insan tarafından kutlanan bir bayram olan Nevruz her yıl 20 veya 21 Mart'a denk geliyor. Baharın gelişini işaret eden Nevruz bayramı için en sık görülen kutlama büyük bir ateşin üstünden atlayarak kutlanması oluyor. Huzur ve barışın sembolü olan Nevruz, her yıl yapılan kutlamalarında istenmeyen olaylara meydan verenler çıkıyor. Amaçları ve hizmetleri farklı olan bu tür insanlar bölgenin ve ülkenin huzurunu kaçırmak için çaba gösterenlerdir.

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde 21 Mart'ta düzenlenen Nevruz kutlamalarında 2,5 ton odun yakıldı. Sahnenin önüne 4 metre yüksekliğinde tel örgü konulurken, 136 bin metrekarelik alanda toplamı 10 kilometreyi bulan bariyerlerin kurulduğu kutlamalarda 7 bin 500 polis görev aldı.

Zırhlı araçların da konuşlandırıldığı alanda, geçen yıl 10 polisin atılan taşlardan yaralandığı olayların tekrar yaşanmaması adına olağanüstü önlem alındı.

Gülerek, eğlenerek, halay çekerek eğlenmek varken neden birbirimize tahammülümüz yok. Binlerce insanın toplandığı alanda yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşların oluşturduğu görsel şölen görülmeye değerdi. Tek hedefleri Nevruz'u huzur ve güven için kutlamaktı.

Alanda çalınan müzikler eşliğinde saatlerce, zaman zaman sağanak yağmur altında çekilen halaylar huzuru sembol eder nitelikteydi.

Kavga, kaos kimsenin yararına değil..

Bize lazım olan huzur...

Nevruz kutlu olsun


Yazarın diğer yazıları