ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Başkan Erdoğan'ın Irak ziyaretinin önemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Irak'a 13 yıl sonra resmi ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinin ilk ayağında Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi. Bu toplantıda Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve beraberlerindeki heyetle Erbil'de görüştü. Bu görüşmeler sonucunda Diyarbakır'da açılan Tarım ve Hayvancılık fuarına Irak'tan çok sayıda davetli katıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlendi.

314 marka ve firma ve firma temsilcisinin katılacağı fuara 30 ilden firma katılım sağladı. Irak'tan çok sayıda firma temsilci de fuara gelerek, önemli anlaşmalara imza atıldı.

Diyarbakır'ın gerçek gün Ortadoğu'nun merkezi haline gelmesi önemli gelişmeli. Sanayi ve turizmde önemli verilerin ortaya çıktığı bir anda huzur ve güvenin istikrar için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile çok kapsamlı hukuki metinler imzalandığını ve bu işbirliği perspektifinin IKBY bölgesini de kapsadığını, Bağdat'ta imzalanan mutabakat zaptı ile dünyaya ilan edilen Kalkınma Yolu'nun bütün Irak'ın refah ve huzuruna hizmet edeceğini, Bağdat ve Erbil yönetimlerinin üçüncü tarafların müdahalesine imkan vermeden sağlıklı bir diyalog ve çalışma ilişkisi tesis etmesi gerektiğini söylemişti. Türkiye'nin IKBY ile ticari ilişkileri ilerletme isteğini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ovaköy-Fişhabur Hudut Kapısı'nın en kısa sürede açılması, Derecik-Zeti Hudut Kapısı'ndan araç geçişinin başlatılmasının önemli olduğunu belirtmesi ticari gelişmelerin önünü açtı.

İşte Diyarbakır'da açılan fuarın fotoğrafı ekonomik gelişmelerin habercisi. Bugün Diyarbakır'a yatırım yapmayan çevreler, yarın geç kalabilir. Bu böyle biline...

Bizden hatırlatması....


Yazarın diğer yazıları