ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Irakla ilişkiler heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Bağdat'a ziyaretini değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Irak Başbakanı Sudani ile yapılan görüşmelerde son dönemde ivme kazanan ikili ilişkilerin ele alındığını ifade etmesi iş çevrelerinde olumlu havanın esmesine vesile oldu.

Özellikle terörle mücadele, ticaret, ulaştırma, enerji ve iklim değişikliğinin etkileri gibi başlıklarda atılabilecek adımları değerlendirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin de önemli mesajlar verdi. Mesajlar ekonomik gelişmenin önündeki engellerin kalkması için de önemli adımlar olarak değerlendirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi liderleri ile de verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile Irak Kürt Bölgesi arasındaki samimi dostluğu böylece bir kez daha yakından görme fırsatı bulduk. Irak Kürt bölgesel yönetimiyle tesis ettiğimiz iş birliğimizi ilerletme yönündeki irademiz bakidir" dedi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki iş insanları yapılan görüşmeleri büyük bir titizlikle ve heyecanla takip etti. Irak'a ticari ilişkilerin daha ileriye gitmesi demek, bölgedeki istihdamın artması anlamına geliyor. Daha çok fabrika, daha çok iş sahası demek. Herkes bunun farkında. Çünkü Doğu ve Güneydoğu dışında kalan diğer tüm iller de Irak'la yapılan ekonomik ilişkilerde önemli kazanımlar olacak.

Irak, Diyarbakır'a 300 kilometre mesafede. Rahat ulaşımın sağlanması demek, iş çevreleri için maliyetlerin de bir o kadar düşük olması anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'taki temaslarını takip eden Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkan Mustafa Fidan, gelişmelerden bir hayli memnun. Çünkü Irak iş insanları için yapılacak olan vize kolaylığı bölgede ekonomisine önemli katkı sunacak.

"Diyarbakır Ortadoğu'nun kalbi" diye sözlerine başlayan OSB Başkanı Fidan, ihracat rakamlarının her geçen gün arttığına ve 300 kadar fabrika ise açılmak için sıra beklediğini ifade ediyor.

Sadece Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 21 bin kişi çalışıyor. Irak'la yapılan her önemli görüşme her açılan yeni fabrika, yeni iş sahası demek.


Yazarın diğer yazıları