ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Diyarbakır'a turistik amaçlı tren seferleri müjdesi

Diyarbakır Ak Parti İl Başkanı Av. Raşit Ocak ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarının karşısına çıkarak, yapılan ve yapılması planlanan yatırımları tek tek sıraladı. 33 medeniyetine ev sahipliği yapmış kentte yapılanların maliyeti miyarlarca lira değerinde. Küçümsenmeyecek rakamlarla yapılan yatırımlar istihdamın da önünü açtı.

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE VERİLDİ...

Diyarbakır- Erbil uçak seferlerinin başlayacağı müjdesini daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vermişti. Ocak, uçuşların en kısa sürede başlaması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Zaman zaman iç seferlerde yaşanan uçuş sorunlarının artık yaşanmaması içinde çalışmalar sürüyor.

Sadece havayolu ve karayolu değil, Diyarbakır'ı turistik amaçlı tren seferlerinin de başlaması içinde düğmeye basıldı.

Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya ve Diyarbakır'ı kapsayan Kurtalan ekspresi turizm amaçlı tren seferlerinin başlıyor olması kentte nasıl bir yeni bir heyecan ve canlılık katacak.

Geçen yıl bir milyon 253 bin turistin geldiği Diyarbakır'da bu yıl bu sayının 2 milyonu geçmesi hedeflenmekte. Tur operatörlerinin kentte konaklamasını sağlamak içinde görüşmeler sürüyor. Böylesi bir gelişme kentteki esnafları da bir hayli memnun edecek.

Diyarbakır Valiliği YİKOB tarafından 2023 yılında 27'si okul, 8'i diğer kamu yatırımı olmak üzere toplam 1 milyar 284 milyon 198 bin yatırım tamamladı. 2024 yılında 51'i okul, 12'si diğer kamu yatırımı olmak üzere toplam değeri 3 milyar 977 milyon 986 bin TL'lik yatırımının gerçekleştirilmesi veya yapımı devam ediyor.

Yapılanları satır başları ile paylaşıyorum;

Bin yataklı şehir hastanesi inşaatı devam ediyor. İkinci şehir hastanesi yer tespiti sürüyor. Bu yıl Dicle ve Hani devlet hastanesi temel atma töreni yapılacak. Eğil ve Lice hastanesi projesi yapılıyor. Çermik hastanesi açılış hazırlığında. Bismil ve Silvan'da 2 bağımsız ağız diş merkezi onayı alındı. Yakında ihale ve inşaat başlayacak.

Diyarbakır, özellikle son yıllarda huzur ve güven içerisinde sosyal, toplumsal ve kültürel alanda her geçen gün daha iyiye giden bir ivme kazanıyor. Her yanıyla gelişen, güzelleşen, birlik ve beraberliğin tesis edildiği bu ortamı artık bu kent yaşıyor.

Bildiğiniz üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle ve mevcut yerel yönetimlerle kentte çok güzel yatırımlar kazandırıldı. Özellikle Kayapınar ilçesinde halihazırda 3 adet kütüphane mevcut. Yıkılan Yenişehir kütüphanesinin yerine yeni bir kütüphane kazandırma projesi hazırlandı.

Tüm kurumlarda yapılan çalışmalar kentin gelişmesi için önemli değerlerdir.

Diyarbakır'ın turizm gelişmesi için son yapılan haberin ilk paragrafı şöyle:

"Tarihi ve kültürel zenginliği ile bölgenin turizm kenti olan Diyarbakır, hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Kent en çok tercih edilen iller arasında"


Yazarın diğer yazıları