ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Kahrolun…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

İşgalci İsrail soykırım uyguladığı Gazze'de 106 gazeteciyi öldürdü.

Onlarca gazeteci ailelerini de İsrail saldırılarında kaybetti. Aile üyelerinin cenaze namazını kıldıran gazeteciler bile vardı. Üzerindeki "Press" yazılı çelik yeleğiyle eşi ve çocuklarının cenaze namazını kıldıran gazetecinin görüntüsü halen hafızalarımızda.

BUNA SEBEB OLANLAR KAHROLSUN

Çocuğuyla ateş altında çalışan gazetecilerde vardı. Onlar bugünü görme hayalini kuruyordu...

El Cezire televizyonunun Gazze Büro Şefi Vail Dahduuh büyük bir acı daha yaşadı. İşgalci İsrail'in saldırısında oğlu da şehit oldu. Vail Dahduuh gözyaşları içinde oğlunu toprağa verdi.

Yüreğimiz yandı...

106 çalışan gazeteci 3 aylık sürede katledildi... Nerede insan hakları savunucuları?

Nerede gazeteci haklarını savunan Batılı medya kuruluşları?

Nerede Avrupa Birliği?

Nerede Amerika, İngiltere ve daha niceleri?

Nerede Hak, hukuk, basın özgürlüğü?

Nerede İsrail'in bu soykırımını durduracaklar?

HADİ BUNLARI DA GÖZMEZDEN GELİN

Gazze Şeridi'ndeki İsrail işgali bölgedeki gerilimi sürekli artırdı. Binlerce Filistinli hayatını kaybetti, sivil altyapılar zarar gördü.

Sağlık sektörüne yönelik ihlallere de 312 sağlık çalışanı ve 40 sivil savunma görevlisi katledildi.

İsrail, 99 sağlık çalışanı ve 10 gazeteciyi alıkoydu, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,8 milyon kişi yerinden edildi.

Yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı kalabalık merkezlerde 355 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit edildi. Gazze Şeridi'nde 126 hükümet tesisi ile 92 okul ve üniversite yerle bir oldu, 285 okul ve üniversite yıkıldı. 65 bin konut, 119 cami ve 3 kilisenin tamamen yıkıldığı Gazze Şeridi'nde toplamda 290 bin konut zarar gördü.

İsrail, 142 sağlık kuruluşunu hedef aldı, 53 sağlık merkezi ile 23 hastaneyi hizmet dışı bıraktı ve 104 ambulansı kullanılmaz hale getirdi. Filistin'in kültürel mirasını hedef alan İsrail, Gazze'de 200 tarihi ve kültürel varlığı yok etti.

Sadece gazeteciler değil, Gazze'de her canlı İsrail'in hedefinde. Namluları her canlıya çevrilmiş durumda... Hareket eden her varlığa ateş ediyorlar...

Buna "DUR" demenin zamanı çoktan geçti...


Yazarın diğer yazıları