ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Diyarbakır turizmde şahlanıyor

Peygamberler ve sahabeler şehri olarak bilinen ve 33 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır turizmde şahlanışa geçti. 2023 yılı içerisinde bir milyondan fazla yerli ve yabancı turiste ev sahilliği yapan kentte, önümüzdeki yıl bu rakamın ikiye katlaması için turizmciler, otelciler ve kent dinamikleri şimdiden harekete geçti.

İstanbul'da Diyarbakır tanıtım günleri yapılırken, geçen yılın turizmdeki verilerini açıklayan Otelciler ve Turizmciler Dernek Başkanı Veysi Kaya, önümüzdeki yıl daha iyi bir veriyle gündeme geleceklerini aktardı.

Bölgede sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte her alanda yaşanan olumlu gelişmeler, Diyarbakır'a akın akın gelen yerli ve yabancı turist sayısının artışında da kendini gösterdi.

Kentin tarihi dokusunun önemli yapılarından biri de Zerzevan Kalesi. Diyarbakır-Mardin Karayolu üzerinde yer alan kale 3 bin yıl önce sınır karakolu olarak inşa edilmiş. Tarihi, Asurlular Dönemi'ne (MÖ 882-611) kadar uzanan kale, Roma ve Severuslar dönemi dahil 639 yılında İslam ordularının fethine kadar kesintisiz kullanıldı.

Diyarbakır'da arkeolojik araştırmalar aralıksız sürüyor. Roma'nın doğu sınırındaki Mithras Tapınağı ortaya çıkarılan eserler arasında yerini aldı. Surların dışında ise yerleşim alanlarına su sağlayan kanallar, sunu çanakları ve taş ocakları, nekropol alanında ise kaya mezarları ve

Diyarbakır her geçen gün turizmde hak ettiği noktaya yaklaşıyor. Kent için adeta bacasız fabrika konumundaki turizmin gelişmesi, istihdamı da arttıracak. Herkes bunun bilincinde...


Yazarın diğer yazıları