ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Deprem konutları yükseliyor

Asrın felaketi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlara bir yıl içinde konut yapılarak tesliminin gerçekleştirileceğini sözünü vermişti. Sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve AFAD Başkanlığı ile diğer paydaş kurumlar hızlı bir çalışma içine girdi.

Asrın felaketinden etkilenen tüm illerde hummalı bir çalışma başlatıldı. Bu kez depremin üzerinden bir yıl geçmeden konutların teslimi yapılacağı müjdesi verildi. Birilerini bunu inanmamıştı veya inanmak istememişti. Ama her şey ortada ve konutlar bitti, Hak sahiplerine teslimi yapılacak. Bakalım buna inanmayanlar bu kez nasıl bir algı ile ortaya çıkacaklar. Yapılanları alkışlamak yerine her zamanki gibi eleştirenler olacak. Varsın olsun... Görünen köy kılavuz istemez... Yapılanlar ortada...

Diyarbakır merkezinde depremde ağır hasar alan 10 bin 68 konuttan 3 bin 881'i yıkılarak enkazları kaldırıldı. Vatandaşların can ve mal güvenlikleri her zaman ön planda tutuldu.

Güçlü Türkiye'nin böylesi bir felaket karşısında güçlü bir şekilde ayakta durması çok önemliydi. Sorunların çözümü için yöneticiler, vatandaşlar birbirleriyle kenetlenerek mağduriyetleri ortadan kaldırdı. Depremden etkilenen diğer illerde olduğu gibi Diyarbakır'da da konutların yapıldığı Karacadağ'ın eteklerinde zemini kayalık çok sağlam bir yer TOKİ tarafından zemin-etüt çalışması yapılarak seçildi. Zaman kaybedilmeden 6 bin 40 konutun yapımına başlandı, süreç hızlı bir şekilde devam ediyor.

Konutların hızlı bir şekilde tamamlanması için yoğun bir çaba gösteriliyor. Depremzedelerin bir an önce konforlu, huzurlu ve sağlam konutlara yerleştirmek için yapılan uğraşlar görülmeye değer. 242 konut teslime hazır hale getirildi. Aralık ayı sonunda 581 konut daha tamamlanmış teslime hazır hale getirilecek.

Su, kanalizasyon, elektrik ve doğal gaz çalışmaları da son hız sürüyor. Konutlarda, vatandaşlara yaşayabilecekleri, güvenli, konforlu, huzurlu bir ortam sunuluyor. Bölgede cami, okul, alışveriş merkezi gibi sosyal donatılar da bulunuyor.

İşte Türkiye, işte söz verilen konutlar... Var mı bir diyeceğiniz artık?


Yazarın diğer yazıları