ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Bu ne tahammülsüzlük...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından "Sur ihya" projesi kapsamında tarihi ve turistik yerlerin restorasyonu devam ediyor. Restorasyon yapılan alanların ışıklandırılması ve çevre düzenlemesi görülmeye değer. Geceleri ışıl ışıl yanan ışıklarla parlayan surların güzelliklerini gören vatandaşlar, o anı ölümsüzleştirmek için cep telefonlarının kameraları ile kaydediyor.

Günlerce, haftalarca belki aylarca devam eden çalışmanın sonrasında ortaya konulan güzellikler maalesef bazı kendi bilmez kişi veya kişilerce tahrip edilerek, yapılanlara tahammülsüzlüklerini ortaya koyuyor. Işıklandırma sistemlerini çalıp, kabloları bile yerinden sökerek bu kente olan nefretlerini gösteriyorlar.

Her yapılan çalışmanın başına bir bekçi, güvenlikçi veya koruma dikemezsiniz...

Her yapılan güzel işin sorumluluğu hepimizde olmalı. Bu kentte yapılan güzellikleri korumalıyız. "Bana ne" demek, olumsuzları ortaya koyanlara destek olmaktır. Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerleri olan tarihi surlara yapılanları alkışlamak yerine zarar vermek nasıl bir davranış? Bunu kabul etmek mümkün değil.

Surların gelecek nesillere güzel bir şekilde aktarılması için yapılan çalışmalarda burçlar, tarihi hanlar ve diğer tüm mekanların restorasyonu için milyonlarca lira harcandı. Çünkü bacasız sanayi olarak bilinen turizm bu kentin ekonomik gelişmesine önemli katkı sunuyor. Bunu kavrayamayan beyinler, gidip yapılanlara zarar veriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, tarihi Surları gelecek nesillere taşımak amacıyla "Surlarda Diriliş" mottosuyla başlattığı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kim ne yaparsa yapsın, çalışmalar devam edecek. Bu kararlılığı herkes ortaya koyuyor.

Surlar bu kentin tarihi, değeri ve güzellikleri... Sahip çıkma sorumluluğu hepimizde...


Yazarın diğer yazıları