ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


“Turgut Başkan”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 48 ilin belediye başkanını daha açıkladı. İstanbul'dan sonra en çok merak edilen il benim de yaşadığım Başkent Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanının kim olacağıydı.

Tüm oklar uzun süredir Turgut Altınok'u gösteriyordu. Öyle de oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı öz hakiki Ankaralı Turgut Altınok oldu.

Tüm Ankaralıların ya "Turgut Başkan" ya da "Turgut Baba" diye seslendiği Turgut Altınok daha önce yüzde 75'i gecekondu olan Ankara'nın Keçiören ilçesini bir marka şehir haline getiren isimdir.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nden "Profesör" payesi aldı.

Siyasi hayatı "Ülkü Ocakları`nda" başladı. 22 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 27 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında yer aldığı AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Türkiye`de yerel yönetimlerin örnek aldığı bir belediyecilik sistemi kurarak ilklere imza atan Altınok, yenilikçi projeleriyle "Model Başkan" olarak tanındı. Özellikle pazar yeri uygulamaları, üniversitelerde araştırma ve tez konusu oldu. Kentsel dönüşüm projeleri ve üstyapı çalışmaları yüzde 75'i gecekondu olan Keçiören`i parlayan yıldızı yaptı. Türkiye'nin ilk şehir merkezli teleferiğini, Türkiye'de ilk Türk Büyükleri Anıtını, Türkiye'nin ilk

Orhun Yazıtları anıtını o yaptı. Yaptığı Estergon Kalesi marka yüzü oldu.

"YORULMAK NEDİR BİLMEZ"

Turgut Altınok benim de çok yakından tanıdığım bir siyasi figür. Çalıştıkça yorulmak yerine, çalıştıkça kendini çok daha iyi hisseden bir yapısı var. Tıpkı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi.

O da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la aynı düsturu benimsemiş; "Aşkınan çalışan yorulmaz". Gecenin 03'ünde bile ona Keçiören sokaklarında rahatlıkla rastlarsınız mutlaka. Ya bir yolu, ya bir parkı denetlerken; ya da belediyenin yapılacak yeni bir inşaatının başında görürsünüz. Herkese eşit mesafededir. Onunla sohbet ettiğimizde çok net şunu söyledi; "Ben herkesin belediye başkanıyım. Kimin ne olduğuna, nasıl olduğuna bakmam. Yaptığım işler onları mutlu ediyorsa zaten bir daha ki seçimde mutlaka bana oy verir"... Öyle de oldu. Turgut Başkan Keçiören'de yüzde 64 oyla seçildi. Her seçimde üzerine koyarak siyasette yol aldı ve oy oranını yüzde 64'e kadar çıkardı.

Şimdi hedefi Ankara'nın Başkanı olmak ve tabii Başkenti de dünyanın başkenti haline getirmek. Bunun için kafasında yapacağı işler de hazır, enerjisi de, arzu ve isteği de...


Yazarın diğer yazıları