ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


NE OLUYOR?

Günlerdir Ayhan Bora Kaplan suç örgütü üzerinden tartışmalar yürüyor. Kaplan çetesi üzerinden Cumhur ittifakına kumpas mı kurulmak istendi? Kaplan örgütüne operasyon yapan polisler bazı siyasileri gizli tanığa dikte ederek operasyon mu çekmek istedi? Bu tezgahın göbeğinde FETÖ mü var yoksa başka yapılar mı devrede? Yanıtı aranan ancak hala bulunamayan önemli sorular. İçişleri Bakanlığı bu sorulara yanıt bulmak için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda mülkiye müfettişlerinin raporunun olayı aydınlatması bekleniyor. Daha doğru bir ifadeyle toplumun rahatlaması için raporun olayı aydınlatması şart.

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Örgütün bir numaralı ismi ve çete lideri. Ankara'da eğlence dünyasında bilinen bir isim. Gece kulüpleri, barları ve restaurant zinciri var.

Kaplan Operasyon 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D'nin beyanları üzerine başlatıldı.

Suç örgütü üyelerinin Kaplan'ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda, farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan'ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H'nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D'ye iki gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E'nin sahibi olduğu işletmelerin elinden zorla alınması, müşteki Muhammed S'nin iki otomobilinin gasp edilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B'nin darp edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu. İddianamede Ayhan Bora Kaplan hakkında biri ağırlaştırılmış ikişer kez müebbet ve 169'ar yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

SERDAR SERTÇELİK KİMDİR?

Kaplan çetesinin iki numaralı ismi olarak biliniyor. Polisin teklifi üzerine gizli tanık olmayı kabul etti. Ancak gizli tanık olduktan sonra yurtdışına kaçtı. Serdar Sertçelik'in "emniyet müdürleri bazı eski ve yeni bakanları işin içine sokmamı istedi. Bana zorla siyasilerin isimlerini dikte ettiler" yönündeki açıklamasıyla ortalık karıştı. Serdar Sertçelik gizli tanık ve ayağında elektronik kelepçe olması rağmen yurtdışına kaçtı. Sertçelik'in sözleri üzerine Kaplan operasyonunu yapan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'den sorumlu Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ile Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan tutuklandı.

SORULAR!

Son dönemin en karmaşık operasyonuna dair tartışmaların bitmesi için çok önemli soruların acilen açığa çıkması gerekiyor. İşte operasyona ve tartışmalara dair önemli sorular:

- Ayhan Bora Kaplan hakkında Savcılığın tutuklama kararı verdiği gün kim Kaplan'a "Hemen kaç seni tutuklayacaklar" diye haber verdi?

-Örgütün iki numaralı ismi Serdar Sertçelik operasyon sırasında KKTC'deyken nasıl ikna edilerek Türkiye'ye getirildi?

-Serdar Sertçelik kendi isteğiyle mi gizli tanık oldu, yoksa ikna mı edildi ve neden?

-Serdar Sertçelik gizli tanık olduktan sonra ayağında elektronik kelepçe olmasına rağmen nasıl Ankara'da rahatça dolaştı?

-Sertçelik ayağında elektronik kelepçe varken tam 9 kez kural ihlali yapmasına rağmen neden tutuklanmadı?

- Serdar Sertçelik ayağında elektronik kelepçe varken ve gözetim altındayken nasıl silahlı saldırıya uğradı ve kim yaptı?

- Gizli tanık Sertçelik ayağındaki elektronik kelepçeyle nasıl önce Kos adasına oradan da üçüncü bir ülkeye kaçtı?

- Kaplan çetesinin içinde yargı ve emniyet uzantıları var mı, çeteyi kim ya da kimler korudu?

- Polis müdürleri gizli tanığa bazı siyasilerin isimlerini dikte mi etti, yoksa gizi tanık mı o isimleri teklif etti?

- Gizli tanığın bahsettiği siyasilerin isimleri neden savcılık ve polisteki yazılı ifadelerde geçmiyor?

- Polis müdürleri kumpası tezgahladıysa bunu kimin adına ve niçin yaptı, FETÖ ve yabancı istihbarat uzantıları var mı?

- Polis müdürleri kumpas kurmadıysa Kaplan çetesi emniyet ve yargıyı oyuna mı getirmek istedi, amacı neydi, bu aklı kim verdi?

Siyaset cephesindeki kumpas, operasyon tartışmalarını sonlandırmak için tüm bu soruların cevaplarının açığa çıkması gerekiyor. Bu soruların hemen açığa çıkması kolay olmayabilir ancak hem emniyet ve yargının daha fazla yıpranmaması hem de siyasetin rahatlaması için bu soruların cevaplarının mutlaka bulunması ve kamuoyuyla paylaşılması gerekir.


Yazarın diğer yazıları