ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


İYİ PARTİ 'İYİ' OLACAK MI?

İYİ Parti'de 27 Nisan'da kurultay var. Kurultayda kimin genel başkanlık koltuğuna oturacağı kadar partinin siyaseten hangi düzleme oturacağı da en çok tartışılan durumda. Çünkü kurulduğu günden bu yana milliyetçi parti mi, merkez sağ parti mi, ulusalcı bir parti mi yoksa sadece CHP'ye kazandırmak için MHP'den kopup kurulan bir parti mi? tartışmaları hiç bitmedi. Ancak son seçimde alınan sonuç İYİ Parti'nin kendisine ayna tutmasını sağladı.

AKŞENER DÖNECEK Mİ?

27 Nisan'daki olağanüstü kurultay'da genel başkanlık koltuğu için adaylar yarışacak. Musavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın resmen aday olduğunu duyurdu. Turhan Çömez, Uğur Poyraz ve Kürşad Zorlu'nun da genel başkanlık adaylığı için zemin yokladığı gelen kulis bilgileri arasında. Ancak İYİ Parti'deki en büyük tartışma yeniden genel başkan aday olmayacağını ilan eden Meral Akşener üzerinde yoğunlaşmış durumda. Parti'deki bir grup milletvekili ve il başkanları Akşener'in ikna edilerek Partinin tekrar başına getirilmesini savunuyor. Çünkü onlara göre Akşener giderse parti dağılır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'in tekrar partisinin başına geçmesi gerektiği yönündeki açıklaması da İYİ Parti'de büyük tartışma yarattı. Koray Aydın Bahçeli'nin partinin iç işlerine karıştığını ve aslında Devlet Bahçeli'nin partinin geleceğinden çok İYİ parti'nin bitmesini istediği için bu açıklamayı yaptığını düşünüyor. Bir diğer aday Tolga Akalın da tıpkı Koray Aydın gibi düşünüyor. Musavat Dervişoğlu ise Bahçeli'nin açıklamaları karşısında sessiz. Ancak İYİ Parti'deki ağırlıklı görüş Akşener'in dönmeyeceği hatta dönmemesi gerektiği yönünde.

KİM GENEL BAŞKAN OLACAK?

İYİ Parti'de yeni adaylar çıksa bile yarışın Musavat Dervişoğlu ve Koray Aydın arasında geçmesi bekleniyor. İkisi de ülkücü kökenli, ikisi de MHP'de uzun yıllar siyaset yaptı ve İkisi de Devlet Bahçeli'ye tepkilli olduğu için MHP'den koptu. Ancak şimdi siyaseten bulundukları noktalar farklı. Musavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin merkez sağa çekilmesi gerektiğini savunuyor. Çünkü Dervişoğlu'na göre; Türk siyasetinde merkez sağda boşluk var ve o boşluk İYİ Parti'yle doldurulabilir. Koray Aydın ise daha milliyetçi bir pozisyonda. İYİ Parti'deki ağırlıklı görüş Koray Aydın'ın seçilmesi durumunda İYİ Parti'nin küçük bir MHP'ye döneceği ve iddiasını tümüyle kaybedeceği yönünde. Musavat Dervişoğlu'nun yarıştaki bir diğer avantajı da Meral Akşener'in desteğini almış olması. Dervişoğlu kurultayda tepki oluşması ihtimaline karşılık Meral Akşener'in desteklediğini söylemiyor ancak "adaylığımı açıklamadan önce Meral hanımın hayır duasını aldım" açıkamasıyla aslında bir anlamda Akşener'in kendisini işaret ettiğini kabul ediyor.

YENİ DÖNEM ZOR OLACAK

İYİ Parti 27 Nisan'da yeni bir genel başkanla yola devam etme niyetinde. Ancak siyaseten tekrar iddialı duruma gelmesi çok zor görünüyor. Çünkü sürekli kan kaybetti. Yüzde 10'lardan yüzde 3'lere kadar geriledi. Büyük bir iddiayla girdikleri yerel seçimde de umduğunu bulamadı. O yüzden genel başkanlık koltuğuna oturan isim İYİ Parti'nin yönüne de karar vermek zorunda.

Yeni genel başkan, yeniden bir başlangıç için navigasyona yeni bir konum da yüklemek zorunda. İYİ Parti'nin 'iyi' olması çok çok zor ama son bir deneme yapılabilir.

Son bir deneme ama!


Yazarın diğer yazıları