ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Milli kazanımlara körleşme

Türkiye'nin ilk yerli uçağı KAAN havalandı. Türkiye'nin asırlık rüyası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu siyasi irade ve oluşturulan takım ruhuyla gerçekleşti.

Projenin startı ilk olarak 2016 yılında verildiğinde, kimi muhalif kalemşörler "hayal satmayın, bunu yapmak imkansız" dedi. Projenin gerçekleşme ihtimalini "hayal" olarak satmaya çalıştılar. İlk prototipi ortaya çıktığında da kimisi "kalorifer peteği" dedi, kimisi de "vileda sapı".

Sosyal medyadaki ergenler hadi eğlenmek için mavra yapar, hatta onlar her şeyle kafa bulur. Çünkü ekmek elden, su gölden, sıfır sorumluluk, sınırsız atarlanma hakkını sahiptirler! Ancak eli kalem tutan gazetecilere, Cumhuriyet'le yaşıt gazetelere, yaşını başını almış TV yorumcularına şaşırmamak elde değil. Çünkü onlar da sıfır sorumlulukla sınırsız atarlanan ergenlerden tavrı gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu anlamamaları da ayrıca siyasi bir körlük olarak kayda geçmeli kanımca. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli uçak fikrini ortaya attığında bunun şahsi bir mesele olarak değil, memleketin bir şahsiyet meselesi olduğunu anlayamadı bu milli kazanımlara körleşmiş kalemşörler.

HASETLİK Mİ, KÖRLÜK MÜ?

Yerli uçak fikri ortaya atıldığında yırtık dondan fırlar gibi ilk olarak Fatih Altaylı boy gösterdi. Altaylı "İnsanlara hayal satmayın. Büyük yalanlar söylemeyin" dedi. Peki Sayın Altaylı siz milleti kandırdığınız için hatta millete yalan söylediğiniz içinh şimdi çıkıp özür dileyecek misiniz?

Altaylı'nın adaşı Portakal olan Fatih de "Bu seçimin reklam malzemesi. Oysa bizim vergilerimizle olan şeyle" dedi. Peki Portakal Fatih bey siz AK parti öncesi de vergi vermiyor muydunuz? Ya da babanız, dedeniz vergi vermiyor muydu? O zaman niye bunlar yapılamıyordu. Yoksa AK Parti iktidarı öncesi ailecek vergi mi kaçırdınız?

CASPER Mİ YAPTI!

Ve Deniz Zeyrek. En şaşırdığım gazeteci. Çünkü kendini günün koşullarına göre "uptade" edebilecek kadar genç ve kıvrak aslında ama olmadı. O da tam bir hayal kırıklığı. Deniz Zeyrek "Bunları AK Parti yapmadı. KAAN'ı falan AK Parti yapmadı. TUSAŞ'ı, ASELSAN'ı, HAVELSAN'ı AK Parti kurmadı". Kim yaptı peki sevgili Deniz? Sevimli hayalet Casper olabilir mi?

Bak Deniz Zeyrek 1923'ten 2002 yılına kadar Türkiye'deki savunmada yerlilik oranı sadece yüzde 20. Yani 80 yılda yüzde 20. 2002 yılından 2023 yılına kadar bu oran yüzde 80'e çıktı. Yani sadece 20 yılda yüzde 60 arttı.

Senin rakamlarla aranın iyi olduğunu biliyorum. O yüzden senin anlayacağın dilden de hesaplayalım şimdi. Yüzde 20 / 80 yıl = 0.25 hız. Yüzde 60 / 20 yıl = 3.00 hız. Yani onlar yapmadı dediğin Erdoğan döneminde yerli savunmadaki hız tam 12 kat artmış. İkna olmadıysan sevgili Zeyrek son 10 yılda yapılanları tarihi sıralamayla verelim. Üşenmedim hepsini senin için tek tek çıkardım. Çünkü acemice açıklamalarla komik duruma düşmeni istemiyorum.

- HÜRKUŞ: 29.08.2013

- BAYRAKTAR: TB2: 29.04.2014

- AKSUNGUR: 20.03.2019

- AKINCI: 06.12.2019

- KIZILELMA: 14.12.2022

- HÜRJET: 25.04.2023

- BAYRAKTAR TB3: 27.10.2023

- ANKA-3: 28.12.2023

- KAAN: 21.02.2024

Bunlar sadece son 10 yılda yapılanlar. Dünya'da ilk üçe giren İHA'yı, SİHA'yı, MİGEM'i hiç saymadım bile. Demek ki neymiş Deniz Zeyrek. Hepsini Erdoğan yapmış, AK Parti yapmış. Demek ki neymiş memleket meselesini bir ülkenin onuru olarak sayan bir siyasi lider çıkıp siyasi bir irade ortaya koyunca bunlar ancak oluyormuş. Demek ki neymiş Sevgili Deniz Zeyrek bu şahsi bir mesele değil, tümüyle bir şahsiyet meselesiymiş.

DÜNYA BASINI DAHA İYİ ANLADI

Fatih Altaylı, Fatih Portakal ve Deniz Zeyrek. Yabancı basın meseleyi sizden daha iyi görmüş ve kavramış. Mesela Alman Welt gazetesi "Bu dönüm noktası, Türkiye'nin bir savaş uçağı ülkesi olarak yükselişine işaret ediyor" başlıklı haberinde KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için bunun ABD'ye karşı tam anlamıyla kazanılmış bir zafer anlamına geldiğinin özellikle altını çiziyor. Bloomberg "Türkiye'nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası" başlığını attı. Askeri ve jeopolitik konular üzerine yayın yapan Fransız Opex 360 gazetesi haberinde, KAAN'ın ilk uçuşunda 2 bin 440 metre irtifaya çıkarak saatte 425 kilometre hıza ulaştığı ve 13 dakika havada kaldığı aktarıldı. KAAN'ın "yeni nesil silahlarla havadan havaya mücadele" için tasarlandığı belirtilen haberde, milli muharip uçağın ilk uçuşundan övgü ile bahsedildi. Yunan Kathimerini "KAAN'la Ege'de güç dengeleri değişiyor" başlığını attı.

O zaman hep birlikte tekrarlayalım, "Recep Tayyip Erdoğan ilk yerli uçak KAAN'la Türkiye'nin asırlık rüyasını gerçekleştirdi. Teşekkürler Erdoğan". Bunu söylemek zor değil Fatih Altaylı, Fatih Portakal, Deniz Zeyrek.

Hadi siyasi hasetliği, ideolojik körlüğü bir kenara bırakın ve bunu söyleyin. Yapabilirsiniz. Yeter ki bunun şahsi bir mesele değil, tümüyle memleketin bir şahsiyet meselesi olduğunu kavrayın. Milli kazanımlara karşı körleşmeyin, çıkarın at gözlüklerini. Zor değil.


Yazarın diğer yazıları