ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Mesele Atatürk mü?

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verildiği günden bu yana aslında tartışmalar başladı. Maç günü mesele Atatürk üzerinden biraz daha provoke edildi, büyütüldü ve bir el bombasına dönüştürülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kucağına bırakılmak istendi.

OPERASYONU KİM ÇEKTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Velihatı Bin Selman'a söz vermiş ve o nedenle Riyad'da maç yapmak zorunda kalmış gibi bir algı oluşturulmak istendi. Bu algı operasyonuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu da balıklama daldı. Erdoğan karşıtı kim varsa, Erdoğan nefretiyle beslenen ne kadar kifayetsiz muhteris varsa koro halinde hiç utanmadan sporu siyasete alet etti.

Peki gerçek öyle mi? Madde madde ve sarih bir şekilde anlatalım...

- Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanlarına Süper Kupa maçını Suudi Arabistan'da oynamaları karşılığında 4 milyon dolar bir para kazanacakları teklifini iletiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek teklifi kabul ediyor.

- Ali Koç ve Dursun Özbek hiç bir koşul öne sürmeden avukatları üzerinden Futbol Federasyonu'na tam yetki içeren vekalet veriyor.

- Ekim ayı başında Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi Ali Koç ve Dursun Özbek'i arıyor, iki başkan Büyükekşi'ye maçı oynayacaklarını, hiçbir sorun olmadığını bu kez de sözlü beyan ediyor.

- Türkiye ile Suudi Arabistan Futbol Federasyonları arasında Ekim ayı sonunda resmi protokol imzalanıyor.

- Resmi protokolün bir örneği iki kulübe iletiliyor. Protokolde maçtan önce İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayraklarının kullanılması yer alıyor.

- Maçtan önce Kasım ayında İki takıma 1 milyon 600 bin dolar ödeme yapılıyor. Maçtan sonra kazanan takımın hesabına 800 bin dolar daha aktarılacağı Ali Koç ve Dursun Özbek'e iletiliyor.

- Maç gününe kadar Ali Koç ve Dursun Özbek'ten hiç bir itiraz yok. Sözler veriliyor, paralar alınıyor, "sorun yok" deniyor.

RIDVAN DİLMEN'İN SÖZLERİ ÖNEMLİ

Bakın futbol oynadığı dönemlerde herkesin sevgilisi haline gelmiş Rıdvan Dilmen ne diyor?

"Cumhurbaşkanımıza sordum. Sayın Cumhurbaşkanı da ben de Mehmet Büyükekşi'ye 'Niye Suudi Arabistan'da oynuyorsunuz?' diye sordum. Büyükekşi de 'İki kulübe de para kazandıracağız' diyor. 'Cumhurbaşkanı peki kulüpler ne diyor?' diye ikinci bir soru soruyor. Büyükekşi, 'Kulüpler kabul etti' diyor. Bir gün sonra ben Mehmet Bey'i aradım. 'Siz Cumhurbaşkanı ile istişare etmediniz mi?' diye sordum. 'Yok sadece görüştüğümüzü söyledik, kulüplerimizin paraya okey verdiğini söyledik" dedi.

KOÇ, ÖZBEK VE BÜYÜKEKŞİ NEDEN SUSUYOR?

Erdoğan karşıtları ve hatta nefrete dönüşmüş bu karşıtlık üzerinden gözleri dönenlere bir lafım yok. Onların artık tedavisi çok zor çünkü. Lakin Atatürk sevgisini kalbine kazımış; kulüplerini yağmur, kar çamur demeden karşılıksız sevenleri kininizle zehirlemeye ne hakkınız var?

Peki maç gününe kadar sorun yokken maçın oynanmasına saatler kala ne oldu? Bu soruya cevap verecek olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'dir. Ancak bu üç isim ısrarla hala susuyor. Oysa Ali koç, Dursun Özbek ve Mehmet Büyükekşi kapsamlı bir basın toplantısı yaparak bu işin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hiçbir ilgisinin olmadığını kamuoyuna net açıklamak zorunda. Ali Koç ve Dursun Özbek 4 milyon dolarlık gelirin kendilerine cazip geldiği için teklifi kabul ettiklerini ancak gelen baskılar üzerine, pimi çekilen el bombasını Tayyip Erdoğan'ın kucağına bırakarak bu işten sıyrılmaya çalıştıklarını söyleyerek özür dilemeliler. Ya da bilerek isteyerek çekilmek istenen siyasi operasyonun bir parçası haline geldiklerini itiraf etmeliler.

SUÇÜSTÜ YAKALANDINIZ!

Algı üzerinden yapmak istediğiniz bir operasyonu daha beceremediniz. Pimi çekilmiş bombayı Erdoğan'ın kucağına bırakmak isterken yine elinizde patladı, parmaklarınız koptu,

Atatürk'ü bir susturucu olarak kullanarak yine siyasi operasyon çekmek istediniz ama beceremediniz. Üstelik kullanmaya en elverişli hassas noktaları seçtiniz; Atatürk, futbol, milyonlarca taraftarı olan Fenerbahce ve Galatasaray'ı ama olmadı. Yine beceremediniz.

Şimdi dağılın.


Yazarın diğer yazıları