ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


İstanbul onu çağırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü İstanbul'da 11 büyükşehir ve 15 il olmak üzere toplam 26 belediye başkan adayını açıkladı. Kuşkusuz en çok merak edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağıydı.

Tüm işaretler, tüm yollar Murat Kurum'a çıkıyordu. Öyle de oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Murat Kurum ismi açıklandı. Kaldı ki son 5 yılda olan bitene baktığımızda İstanbul'un da İstanbulluların da ihtiyacını Murat Kurum profili karşılıyor. Projeciliği, çalışkanlığı, kararlılığı, çözüm odaklı tavrı, iş bitiriciliği özelliği onu hep öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilik anlayışı tam da bu özellikleri taşıyan Murat Kurum profiline denk geliyor. Halkın içinden, halkla birlikte üretilecek projelere liderlik yapacak bir kişilik Murat Kurum.

Peki kim Murat Kurum?

TEKMİLİ BİRDEN BİR PORTRE:

48 yaşında. Ankara Çankaya doğumlu. İnşaat mühendisi. Yüksek lisansı kentsel dönüşüm üzerine. Mesleğine şantiyelerde çalışarak başladı. Şantiyelerde birçok alanda görev aldı. TOKİ'de işe girdikten sonra basamakları hızla yükseldi, Emlak Konut Genel Müdürü olarak görev aldı. Bu görevinde İstanbul'a çok sayıda modern, güvenli konutlar inşa etti. Emlak Konut tarihinin en büyük iki halka arzını gerçekleştirdi.

Yeni hükümet sisteminin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.

81 kente projeleriyle imzasını attı. İstanbul için kronikleşen hatta hızla kangrenleşen Fikirtepe sorununa neşteri o attı.

Kentsel dönüşümle sorunu kalıcı olarak çözdü. Esenler'de 60 bin kişilik en büyük kentsel dönüşümü o başlattı, Üsküdar Kirazlıtepe, Zeytinburnu Beştelsiz, Güngören Tozkoparan, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümle on binlerce evi depreme karşı dayanaklı hale getirdi. Şehrin birçok noktasına yaptırdığı otoparklara koydurduğu gürültü bariyerleriyle gürültü kirliliğini bitirdi. Sadece Türkiye'ye değil, dünyanın en güzel şehri olan ülkemizin gözbebeği İstanbul'a özel olarak odaklandı.

Şehircilik alanında çok önemli adımlar attı.

365 bin sosyal konut yaptı.

46 bin afet konutu inşa etti.

484 Millet Bahçesi yaptı.

45 ilde 80 tarihi meydan düzenlemesini hayata geçirdi.

Bakanlığı boyunca Türkiye maalesef çok sayıda afet yaşadı. Murat Kurum o afetlerin yaşandığı bölgelerde günlerce adeta kamp kurdu. Asrın felaketinde deprem bölgesinde tam 57 gün aralıksız kaldı. Depremin yaşandığı iller olan Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana arasında deyim yerindeyse sürekli mekik dokudu. Asrın felaketini yaşayanların yaralarını sarmak için çok kısa sürede geçici yaşam alanlarının kurulmasını sağladı, 180 bin kalıcı konutun yapımını çok hızlı bir şekilde başlattı.

Genel seçimlerde İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı oldu, milletvekili seçildi.

Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı çünkü İstanbul hep onu çağırdı.


Yazarın diğer yazıları