ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Hedef İstanbul ve Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü İstanbul'da 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Merakla beklenen açıklamanın öncesinde Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen Anadolu Sohbetleri programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'la süreci konuştuk. Yavuz Türkiye'nin özellikle pür dikkat kesildiği iki büyük il Ankara ve İstanbul için çok net konuştu; "Ankara'da ve İstanbul'da bu seçimi mutlaka kazanacağız. İmamoğlu ve Yavaş'ın her ölçüm yaptığımızda oyları biraz daha düşüyor. Zaman AK Parti'nin lehine işliyor. Göreceksiniz Ankara'yı da İstanbul'u da kesinlikle kazanacağız" dedi.

AK PARTİ ADAY AÇIKLAMASINDA GEÇ Mİ KALIYOR?

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Acaba AK Parti adayları açıklamakta geç mi kalıyor?" tartışmalarına da açıklık getirdi. Yavuz; "Aslında bizim öngördüğümüz takvimde hiçbir sapma yok. Geçen dönem bu işin bitişi Ocak ayı sonuydu, yine Ocak ayı sonunda bitirmiş olacağız. Geçen dönemde Kasım ayında açıklamaya başlamıştık ama Kasım'da başladığımız takvimi yine Ocak'ta bitirebilmiştik. Şimdi de yine Ocak ayı sonunda aday belirleme sürecini tümüyle bitireceğiz. Takvimde hiçbir gecikme yok" dedi.

MUTFAK ÇALIŞMASINDA İNCE AYAR

Ali İhsan Yavuz bu seçimde daha ciddi ve ince bir mutfak çalışması yaptıklarını ve çalışmalara 2020 yılında başladıklarının altını özellikle çizdi. AK Parti bu süreçte bazı illerde yılda 2-3 defa memnuniyet anketleri yaptı.

E-temayül yoklamasıyla tüm parti teşkilatlarının ve tabanın eğilimi yoklandı. Her bir il için ayrıca yüz yüze temayül yoklamaları yapıldı. AK Parti kazandıkları il belediyeleri için de ayrıca o kentlerde yaşayanlara "Mevcut başkandan memnun musunuz?" diye sordu, memnun değillerse alternatif isimler soruldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu mutfak çalışmalarına majör aktör olarak bizzat katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekilleri, il teşkilatları, parti yöneticileriyle yüz yüze temayül yaptı, herkesle konuştu, önerilerini tek tek dinledi, notlar aldı.

SÜREÇ TAMAMLANIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pazar günü İstanbul'da 12 Büyükşehir ve 16 il olmak üzere toplam 28 Başkan adayını açıklayacak. Başta Ankara olmak üzere diğer büyükşehirler ve kalan illerin tamamı ise 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamesiyle birlikte açıklanacak.

SEÇİM ZOR YARIŞ KIYASIYA

AK Parti, Cumhur İttifakı'yla birlikte başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Adana, Mersin, Antalya ve Hatay'ı hedeflemiş durumda. Amaç bu illeri kazanarak Türkiye yüzyılını belediyeciliği de taşımak.


Yazarın diğer yazıları