ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


CHP üç parça mı?

Yerel seçime iki aylık bir süre kaldı ancak CHP hala 30 büyükşehirden 18'ini, illerden de 35'ini belirleyemedi. 922 ilçenin de 486 tanesinin adayını açıklamadı. Adayları duyurmak için toplantı tarihleri açıklandı ancak CHP'nin Parti Meclisi tam dört kez ertelendi. Peki CHP adayları belirlemedi mi, belirleyemiyor mu?

ÖZEL İMAMOĞLU ÇEKİŞMESİ CHP'Yİ KİLİTLEDİ

Kavga büyük. İzmir, Antalya ve Muğla Büyükşehirler ile Ankara Çankaya kavganın en çok, en yoğun yaşandığı yerler arasında. İzmir'de Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin aday yapılmasını istiyor. Ancak Özgür Özel bu isme şiddetle itiraz ediyor. İzmir CHP İl Teşkilatı da "İmamoğlu İstanbul'dan sonra İzmir'i de mi yönetmek istiyor. Tayin edilmiş aday istemiyoruz" diyerek duruma isyan etti. Partide mevcut Başkan Tunç Soyer'e de ciddi itiraz var.

Aynı şekilde Antalya ve Muğla adayları da belirlenemiyor. Antalya'da mevcut Başkan Muhittin Böcek, Muğla'da da mevcut Başkan Osman Gürün'e şiddetli itirazlar var ancak yerlerine yeni isimler de belirlenemiyor.

Çünkü bu üç ile de yine Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu çekişmesi damga vurmuş durumda.

Bir başka tartışma konusu olan yer de Çankaya. Çankaya'da mevcut Başkan Alper Taşdelen devam etmek istiyor. Taşdelen Çankaya'da partisinin oyunu yüzde 55'lerden 74'e çıkarmasına rağmen Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için Genel Merkez tarafından çizilmek isteniyor. Çankaya'da da Özgür Özel Parti Meclisi üyesi ve avukatı Hüseyin Can Güner'i istiyor. Ekrem İmamoğlu ise Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'nin aday yapılmasını istiyor. Sorun aşılamıyor.

KILIÇDAROĞLU TOPA GİRDİ

Partide adaylar üzerinden Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu kavgası yaşanırken topa Kemal Kılıçdaroğlu da girdi. Meclis İdare Amirliği için CHP grubu basına kapalı toplandı. Genel Merkez seçime tek adayla girilmesi kararı verdi ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ismini ilan etti. Ancak son anda Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Tüzün'e rakip olma kararı aldı. Seçimde Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Uğur Bayraktutan 67 oy ile İdare Amiri seçilirken, Tüzün 55 oyda kaldı. Bu sonuç "Kemal Kılıçdaroğlu parti içinde hala çok güçlü bir damar" yorumlarına neden oldu.

KILIÇDAROĞLU ÖZGÜR ÖZEL'E "HAYIR" DEDİ

Tüm bunlar yaşanırken ilginç bir gelişme oldu. Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etti. Çankaya Ahlatlıbel'de gerçekleşen görüşmede Özgür Özel Kılıçdaroğlu'dan yardım istedi. Yerel seçimde kendisiyle birlikte sahaya inerek destek vermesini istedi. Ancak Kılıçdaroğlu bu isteği geri çevirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizi değişim diyerek ayak oyunlarıyla devirdiler. Değişimden ne anladıklarını ve neyi başaracaklarını şimdi görelim" dediğini aktarıyor.

KILIÇDAROĞLU 1 NİSAN'I MI BEKLİYOR?

"Kemal Kılıçdaroğlu neyi bekliyor?" sorusu tartışılırken CHP'ye çok yakınlığıyla bilinen gazeteci Şaban Sevinç, Kılıçdaroğlu'nun ekibinde yer alan delegelerden aldığı duyumları paylaştı. Sevinç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçiminde olası bir başarısızlık durumunda yeniden genel başkanlığa dönmek için hazırlık yaptığını açıkladı ve CHP içerisinde "1 Nisan Kurultay Operasyonu" olarak adlandırılan hareketin bizzat CHP Parti Meclisi üyesi Müslim Sarı tarafından yönetildiğini açıkladı. Sarı'nın bu çalışma kapsamında Türkiye'yi 16 bölgeye ayırdığı ve her bölgeye bir temsilci görevlendirdiği ifade edildi. Bu temsilcilerin görevlerinin de bölgelerinde bulunan Kurultay delegelerini 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonraki kurultaya hazırlamak olduğu iddia edildi.

Görünen o iki şimdi Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasındaki kavgayla CHP içinde yaşanan küçük kıyamet, yerel seçimde İstanbul ya da Ankara Büyükşehirlerden birinin bile kaybedilmesi durumunda Kemal Kılıçdaroğlu eliyle bu büyük kıyamete dönüşecek.. CHP'de herkes 1 Nisan sabahını bekliyor ama şaka yapmak için değil düello için.


Yazarın diğer yazıları