ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Batı'nın medeniyetle imtihanı

Avrupa ve Batı genel olarak kendini demokrasi, insan hakları, birey, inançlara saygı ve hukuk kavramları üzerinden anlattı. Arada Hitler ve Musssolini faşizmi dönemlerini saymazsak Avrupa özgürlükler çağının başlangıcı olarak da Fransız ihtilalini alır. Yani Avrupa'nın bu iddiası tam 234 yıldır var. Ancak batı hayranı olmayan bağımsız bağlantısız aydın ve entelektüeller genelde bunun bir aldatmaca olduğunu hep anlattı.

Ne var ki gözünü Nobel'e ve Batı'dan gelecek olan kocaman bir "aferin"e dikenler bu aydınları hep "Üçüncü dünyacı" "Demokrasi karşıtı", "Oryantalist kafa" olarak yorumladı, hor gördü. Küçümsedi.

Peki gerçek öyle mi?

"FAŞİZMİNİZ BATSIN"

Sadece yaşadığımız Gazze örneği bile bize bunun böyle olmadığını anlatıyor. Gazze'de bombalarla 25 bin masum sivil katledildi. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana ortalama her 5 dakikada bir masum sivil öldürüldü.

Bu 25 bin masum sivilden 19 bini kadın ve çocuk. Evet yanlış okumadınız kadın ve çocuk. Hani bize kadın hakları ve feminizm adı altında cilalanıp pazarlanan kadınlar var ya, hah işte o.

Mesela Avrupa'da tanımadığınız bir çocuğa dokunduğunuz anda bile bu taciz sayılıp içeriye atılabilirsiniz. Çocuğa sesini yükselten öğretmen anında işinden kovulabilir, yetmez toplumsal lince maruz kalır. Avrupa'da sadece çocuğa dokunmak hayatınızın kaymasına yeter. Peki ya Gazzeli çocuklar. Onlar ölebilir ama öyle mi! Neden? Mavi gözlü ve sarışın olmadıkları için mi? Kilise, Havra yerine Camiye gittikleri için olabilir mi peki? Faşizmin batsın ey Batı.

"İSTATİSTİĞE YENİLDİNİZ"

Gazze meselesi üzerinden Avrupa'nın iki yüzlülüğü, faşizmi, sahtekarlığı sizi açmadı mı? O zaman size Avrupa mahkeme kayıtlarına geçen örnekleri verelim. Buna da itiraz etmezseniz herhalde. Avrupa mahkeme kayıtları ve Avrupalıların tuttuğu istatistik diyorum. Hem de çok yeni.

2023 yılında Batı Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e karşı tam 507 saldırı gerçekleşti. 2022 yılında da 15 saldırı. Tam 34 kat artış var. Yine 2023 yılı içinde Avrupa'da bulunan camilere tam 68 saldırı yapıldı.

2022 yılında da 34 saldırı. Cami saldırıları da tam iki katına çıkmış. Peki Müslümanların İncil ve Tevrat'a saldırısı var mı? Hayır 0. Yazıyla yine sıfır. Peki Müslümanların Kilise ve Havra'ya saldırısı var mı?

Hem 2022 yılı hem de 2023 yılı istatistikleri yine sıfırı gösteriyor. Rakamla da 0.

"PEKİ BATI YAPINCA..."

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Uluslararası Lahey Anlaşması, Cenevre Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararları insanların kutsal inanç ve bireysel tercihlerine saldırıyı net bir şekilde suç sayıyor. Ancak bu suçu Batı işleyince protesto hakkı sayılıyor, tepki diye yorumlanıyor. Peki Doğu yaparsa ne oluyor? "İslami terörizm", "Müslüman vahşeti" "Cihadist terörizm"... Böyle sürüp gidiyor, literatür birden zenginleşiyor. Uydur uydur dur.


Yazarın diğer yazıları