ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Adrenalin sizi çağırıyor

Süper ligde bu sezon yarış Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçiyor. Sıkı bir Trabzonsporlu olarak bunu itiraf etmek benim için ne kadar zor olsa da takımım Trabzonspor'la birlikte Beşiktaş da yarıştan erken koptu. Sezonunun bitimine henüz haftalar kalsa da hal ve gidişat Beşiktaş ve Trabzonspor için pek iç açıcı değil. Zira Perşembenin gelişi taa Çarşamba'dan bellidir. O yüzden benim açımdan Trabzonspor için sloganım 'şerefli bir üçüncülük'. Fenerbahçe ve Galatasaray ligde 40'ar puana sahip, en yakın takipçisi Kayserispor 29, Trabzonspor ve Beşiktaş 26 puanda. Tablo net, hal ve gidişat pekiyi değil,

O halde sloganımızı tekrarlayalım. Ne diyordu büyük spor adamı Süleyman Seba "şerefli ikincilik bize yeter". Seba'dan ilham alırsak "Bir şerefli üçüncülük bu yıl yeter"

KADIKÖY SALLANACAK

Gözler Pazar günü Kadıköy'de oyananacak olan Fenerbahçe- Galatasaray maçına çevrildi. İki takım da bu sene şampiyonluk konusunda çok istekli. Bir yandan yıllardır şampiyon olamayan Fenerbahce diğer yandan 'işte yine yeniden' demeye hazırlanan Galatasaray. Maç Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe için saha ve seyirci avantajı var. Bir de üzerine yıllardır şampiyon olamayan Fenerbahçe'nin seyircisi eklenince Kadıköy rakip takım için adeta bir cehenneme dönebilir. Bakalım ateş kimi çağırıyor!

MAÇ ÖNEMLİ

"Maçı alan 3 puan alacak ve sezona daha çok var" denebilir. Matematik olarak öyle de olabilir ama futbol dilinde durum pek böyle sayılmaz. Maçı kazanan en yakın ve tek rakibine çelme taktığı için maç tam 6 puan değerinde. Bitmedi. Maçı alan seyircisini sezon sonuna kadar motive etmiş olacak. Maçı alan takımın kulüp yönetiminin yürüyüşü değişecek. Ve tabii ki İsmail Kartal ya da Okan Buruk için de maç çok önemli.

Hangisi maçı alırsa yer çekimini de yenecek. Çünkü teknik direktörlük kariyerine bir Galatasaray ya da Fenerbahçe derbisi galibiyetini ekleyecek.

DZEKO MU, İCARDİ Mİ?

Galatasaray'ın en büyük kozu Mario İcardi. İcardi son dönemde Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı topçulardan biri. Çok yönlü bir oyuncu. Hem skorer bir santrafor, hem asist yapıyor, hem de rahat top çalıyor, Fenerbahçe'nin ise en büyük kozu Edin Dzeco rüştünü ispatlamış formda bir oyuncu. Gerçi benim Fenerbahçe'de en beğendiğim oyuncu Syhmanski. Fenerbahçe'de kendini buldu Syhmanski. Her maçta fiyatı artan bir oyuncu. Sürekli kalitesine kalite katıyor, O yüzden ben spor yorumcularının aksine İcardi'ye karşı Dzeko'yla birlikte Syhmanski'i de saymak gerektiğini düşünüyorum.

"İYİ OLAN KAZANSIN"

Benim için bu maç adrenalini yüksek, keyifli ve çok güzel bir maç olacak. Koyu bir Trabzonsporlu olduğum için maçtaki herhangi bir skor benim açıımdan çok bir şey ifade etmiyor. Futboldaki klişe cümle ilk kez benim için bu maçta anlam kazandı "İyi olan kazansın. İnşallah keyifli bir maç olur"


Yazarın diğer yazıları