Diyarbakır merkezli operasyonda 22 zanlı tutuklandı

Diyarbakır merkezli beş ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 22 şüpheli tutuklandı, çok sayıda düzensiz göçmen yakalandı.
Diyarbakır merkezli 5 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 22 zanlı tutuklandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, göçmen kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.
Ekipler, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin kimliklerini tespit etti.
Diyarbakır, Adana, İzmir, Kayseri ve Şanlıurfa'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri belirlenen 115 düzensiz göçmen yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi.
Operasyonda göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 22'si çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı, 2'sine adli kontrol kararı uygulandı.
Operasyon kapsamında, göçmen kaçakçılığında kullanılan tır ve dorsesi, araç, 4 uzun namlulu silah, ruhsatsız tabanca, 5 şarjör ve 185 fişek ele geçirildi.
- Popüler Haberler -
4 gün önce kaybolmuştu! Kayıp adama ait yeni izler bulundu
Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'e tam destek! Eskişehirli kadınlar grup toplantısında
Genelge yayınlandı! İstanbul'da Ramazan öncesi hazırlık
Öğle yemeği saat kaçta yenmeli? Bilim insanlarından şaşırtan uyarı
CHP'li yönetim çevreye zarar veriyor! Atık suları Marmara Denizi'ne boşalttılar
Şehit babasına hakaret edip pişkinlik yapmıştı, o otobüs şoförü vuruldu



