Joe Kent: "El Kaide'yi biz silahlandırdık" açıklaması
İstifa eden ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Joe Kent, “El Kaide terör örgütünü ABD olarak biz silahlandırdık” açıklamasını yaptı. Kent, “Suriye'de DEAŞ'ı Amerika yarattı. Esad rejimini devirmek ve İsrail'i korumak için kasıtlı olarak küresel bir terör ağı kurduk” dedi.

Eşini Irak'taki çarpışmalarda kaybettiğini açıklayan Joe Kent, istifa gerekçesinde "İran ulusumuz için doğrudan bir tehdit oluşturmuyordu. Bu savaşı, İsrail'in ve onun güçlü Amerikan lobisinin baskısıyla başlattığımız çok açık" ifadelerini kullanmıştı. Kent dün yaptığı açıklamada da itiraflarını sürdürdü. Kent, terör örgütü El Kaide'nin ABD hükümeti tarafından silahlandırıldığını söyledi.
KÜRESEL TERÖR AĞI KURDUK
Suriye'de iç savaşın başlamasından sonra DEAŞ'ın bölgedeki varlığı ile ilgili de açıklamada bulunan Joe Kent, "Suriye'de DEAŞ'ı, ABD kasten yarattı. Suriye'de Esad rejimini devirmek ve İsrail'i korumak için kasıtlı olarak küresel bir terör ağı kurduk" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
16 Mart Salı günü istifa ettiğini duyuran Kent hakkında FBI tarafından soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı. BBC News'e bilgi sızdırma iddialarıyla ilgili Kent hakkındaki soruşturmanın istifasından önce başlatıldığı açıklandı.
Joe Kent'in itirafları, İsrail'in bölgede oluşturmak istediği düzeni gözler önüne serdi.
- Popüler Haberler -
Enerji güvenliğinde büyük çatlak! Suudi boru hattı hedef alındı: Uydu görüntüleri dehşeti gözler önüne serdi
Kızıldeniz'deki çatışmaların faturası sivillere kesildi: Taiz ve Lahic'te binlerce aile göçte
İsrail işgal politikasının bedelini ağır ödeyecek! 12 ülkenin kararında kritik detay
Rusya'dan çok kollu saldırı: Zelenski bilançoyu açıkladı
Suriye'de zulmün izi can yakmaya devam ediyor! Askeri karargahta toplu mezar bulundu
Yemen ordusu duyurdu: Bütün bölgeler düştü



