İİT'den İsrail'in provokatif adımına tepki

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in, Somali'den tek taraflı bağımsızlık ilan eden Somaliland'e diplomatik temsilci atamasını kınadı.
İİT Genel Sekreterliği, konuya dair ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.
Açıklamada, İsrail'in Somaliland'e temsilci atama adımının, Somali'nin egemenliğinin ihlali olduğu vurgulandı.
Söz konusu kararın, ülkenin ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı niteliği taşıdığı vurgulanan açıklamada, İsrail'in bu hamlesi "sert şekilde" kınandı.
Açıklamada ayrıca, İİT'nin Somali ile tam dayanışma içinde olduğu; ülkenin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve meşru kurumlarına yönelik sarsılmaz desteği yinelendi.
İsrail 15 Nisan'da Michael Lotem'in Somaliland bölgesine "büyükelçi" olarak atanmasını onaylamıştı.
- Popüler Haberler -
Orta Doğu'daki enerji krizi Türkmenistan'a doğal gaz talebini artırıyor
Filistin Dışişleri Bakanı Ağabekyan: İsrail Gazze'de halkımıza soykırım yapıyor
Katar Şura Meclisi Başkanı Ghanim: Türkiye ve Katar çatışmaların çözümünde önemli rol oynuyor
Suriye ordusu, ABD'nin son askeri üssünü kontrol altına aldı
Bolanos: Türkiye, Latin Amerika'daki stratejik ortağımızdır
Ortadoğu'daki savaş masada! Barrack: Türkiye bölgenin en önemli dinamolarından biri



