Bakanlıktan yeni uygulama! 81 ilde vatandaşlarda ölçüm yapılacak

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 81 ilde eş zamanlı başlatılan program ile sağlık personelinin vatandaşların yoğun olduğu meydanlarda, kamusal alanlarda ve etkinlik noktalarında boy, kilo ve vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümleri gerçekleştireceğini duyurdu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, vatandaşların sağlığı için 10 milyon kişiye ulaşma hedefiyle yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.
81 ilde eş zamanlı başlatılan program ile sağlık personelinin, vatandaşların yoğun olduğu meydanlarda, kamusal alanlarda ve etkinlik noktalarında boy, kilo ve vücut kitle indeksi ölçümleri gerçekleştireceğini bildiren Memişoğlu, fazla kilolu kişilerin tespit edilerek Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirileceğini, bu sayede kişilere diyetisyenlerce beslenme danışmanlığı ve takip hizmeti sunulacağını vurguladı.
Bakan Memişoğlu, şunları kaydetti:
"Süreç, İl Sağlık Müdürlüklerimiz, ilgili kamu kurumlarımız ile Kızılay, Yeşilay ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımızla iş birliği içinde yürütülecek. Hedefimiz, 10 Mayıs-10 Temmuz 2025 arasında 10 milyon vatandaşımıza ulaşmak. Fazla kilonun zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak. Gerek sağlık okuryazarlığı düzeyini artırmaya yönelik eğitim programlarımız gerek sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik edecek saha uygulamalarımızla 'hastalanmadan sağlığını koruyan bir toplum' hedefi için çalışmaya devam edeceğiz."
- Popüler Haberler -

Türkiye'de her üç kişiden birinde bu hastalık var! Sinsice ilerleyen hastalığın çözümü açıklandı

Sağlık Bakanlığı plajlarda su kalitesini denetliyor!

Yargıtay'tan sağlık çalışanlarına şiddet teşvik eden kişiye ceza onayı

Yazın en çok yağ yaktıran 5 yiyecek! Metabolizmayı adeta turbo moda alıyorlar

Uykusuzluğun asıl sebebi bu olabilir! Yatmadan önce bunları yapmayın

Sağlık Bakanlığı'nın yeni genelgesiyle hasta hakları birimleri daha aktif çalışacak
