Katil İsrail'den açık ateşkes ihlali! Hamas duyurdu: Yerle bir ediyor

Hamas, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin doğusunda kontrolü altındaki bölgelerdeki binaları yerle bir ettiğini belirtti.
İsrail ordusu 10 Ekim'de varılan ateşkes anlaşması uyarınca Gazze'nin doğusunda Sarı Hat adı verilen bölgeye çekilmişti.
İsrail ordusu, Gazze'nin yaklaşık yüzde 50'lik kısmını oluşturan bu bölgede geniş çaplı bir yıkım sürdürüyor.
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in kendi kontrolü altındaki bu bölgelerde bulunan yerleşim yerleri ve binaların yıkımına yoğunlaştığını dile getirdi.
İsrail'in Gazze'de saldırılarda ayakta kalan kentsel yapıları sistematik olarak yıkıma uğrattığını kaydeden Kasım, bunun ateşkes anlaşmasının açık ihlali olduğunu vurguladı.
Kasım, anlaşmanın garantörlerine bu ihlallerin durdurulması için ciddi bir şekilde harekete geçme çağrısı yaptı.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:
02.15 İtalya'nın Bologna kentinde binlerce kişi, yerel ekip Virtus ile İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımı arasındaki Euroleague basketbol maçı öncesinde sokağa döküldü. Polis ile göstericiler arasında gerilla savaşını andıran çatışmalar yaşandı.
01.41 Fas'ta çok sayıda kişi, İsrail'in Gazze'deki ateşkesi ihlal ederek sivilleri hedef alan saldırılarını kınamak için gösteri düzenledi.
01.00 Birleşmiş Milletler (BM), işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsrailliler tarafından şiddet seviyesinin artırıldığı uyarısında bulunarak, bunun "derinden endişe verici" olmaya devam ettiğini belirtti.

00.50 Gazze Şeridi'ndeki sivil savunma ekiplerinin, İsrail ordusunun aylar süren soykırım saldırılarında yıkılan evlerin enkazı altında kalan Filistinlilerin cansız bedenlerini çıkarma çalışmalarının ilk aşamasına, yalnızca bir adet ekskavatörle başlayacağı bildirildi.
- Popüler Haberler -
Ülkesine teklifte bulundu: Umman turizm sektörünü Türkiye modeliyle güçlendirmek istiyor
Meksika büyükelçisi: Türkiye ile kültürel mirasımız bizi birleştiriyor
Katil Netanyahu'dan provokatif hamle... Bölgedeki gerilim tırmandı
Trump'ın barış planı Ukrayna'nın toprak kaybını önlemek için tasarlandı
Dünyanın gözü G20'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılıyor
3.300 metre derinlikte bulunan altın küre bilim insanlarını şaşırttı



