Sivas'ta tefecilik operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Sivas'ta suç örgütü kurarak tefecilik yapan ve 3,5 milyar lira haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silahlar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Sivas'ta organize suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, tefecilik faaliyetleri yürüten ve mağdurların mallarına el koyarak milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 3 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Bu operasyon, bölgedeki organize suç faaliyetlerine karşı yürütülen mücadelenin önemli bir başarısı olarak değerlendirilmektedir.
Operasyon ve gözaltılar
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefecilik yapan ve mağdurların mallarına el koyarak yaklaşık 3,5 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
İl merkezi ve Şarkışla ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "tefecilik", "yağma", "tehdit" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı.

Ele geçirilen malzemeler ve yasal işlemler
Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 6 tabanca şarjörü, 2 bin 897 tabanca mermisi, çok sayıda dijital materyal, borç defterleri, çek defteri, çek ve senetler ele geçirildi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından Şarkışla Adliyesine sevk edilen 3 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
- Popüler Haberler -
Zonguldak-Ankara kara yolunda 3 ayrı trafik kazası: 10 yaralı
Sıcaklıklar sert düşüyor: Kar, yağmur ve çığ riski uyarısı!
Sopalı "yol verme" kavgasına 1 milyonu aşan rekor ceza
Yaşlı kadına dehşeti yaşadı! Sokak köpeklerinin saldırısı kameraya yansıdı
Nergis çiçekleri kadınların gelir kaynağı oldu
Patlayan düdüklü tencere hastanelik etti



