Trump'tan İran'a rest: Şu anda hiçbir şeye açık değilim

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın son gönderdiği öneriyi yetersiz bulduğunu açıkladı ve herhangi bir tavize sıcak bakmadığını vurguladı. Trump, ulusal güvenlik ekibini salı günü Beyaz Saray'da yeniden toplayarak tüm seçenekleri değerlendirecek.
ABD ile İran arasındaki nükleer gerilim yeni bir kırılma noktasına ulaştı. Başkan Trump, Tahran'ın güncellediği öneriyi reddettiğini açıkça ortaya koydu ve diplomatik çözüm kapısının giderek daraldığı mesajını verdi. Washington'dan gelen sert açıklamalar, olası bir askeri müdahale ihtimalini yeniden gündeme taşıdı.
TRUMP'TAN TAVIZ YOK: KIRMIZI ÇİZGİLER AYNEN GEÇERLİ
ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili herhangi bir taviz vermeye açık olmadığını ifade ederek, Tahran'ın son gönderdiği öneriyi yetersiz bulduklarını bildirdi.
New York Post gazetesine telefonla röportaj veren ABD Başkanı Trump, İran'la süren gerilimin çözümüne yönelik olumsuz bir tablo çizdi.

Tahran'ın dün kendilerine ilettiği güncellenmiş öneriyi yetersiz bulduklarını anlatan Trump, İran'a yönelik kırmızı çizgilerin aynen geçerli olduğunu vurguladı.
ABD Başkanı, İran'ın uranyum zenginleştirme programını 20 yıl askıya almasını kabul ettiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Şu anda hiçbir şeye açık değilim." diyerek herhangi bir taviz vermeye sıcak bakmadığını belirtti.
"İRANLILAR YAKINDA NELER OLACAĞINI BİLİYOR" TEHDİDİ
Trump, "İranlılar yakında neler olacağını biliyor." diyerek olası bir saldırı sürecine geri dönme ihtimaline açık kapı bıraktı.
BEYAZ SARAY'DA ACİL ULUSAL GÜVENLİK TOPLANTISI KARARI
Öte yandan Axios haber platformunun üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump'ın yarın Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibini yeniden toplayacağı belirtildi.
Haberde Trump'ın, İran'dan dün gelen son öneriyi "yetersiz" bulduğunu dile getirdiği ve tüm seçenekleri ulusal güvenlik ekibiyle bir kez daha değerlendirmek istediği kaydedildi.
Trump, 17 Mayıs'ta Axios'a verdiği röportajda, İran'ın zamanının azaldığını vurgulayarak, saldırılara yeniden başlaması halinde bu ülkeyi "öncekinden daha sert şekilde" vuracaklarını ifade etmişti.
- Popüler Haberler -
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Lübnan iddialarına yanıt verdi: İlk önceliğimiz savaşın sona ermesi
Trump, anlaşma tarihini verdi: İran ile mutabakatta son aşama
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki hizmetler karşılıksız olamaz
Türkiye'ye maden aramada tam yetki: Sizden başka kimimiz kaldı ki
Pakistan: ABD-İran anlaşmasının 24 saatte nihayete erdirilmesini bekliyoruz
İran'ın eski lideri Ali Hamaney için Tahran'da cenaze töreni düzenlenecek



