NASA'dan Crew-13 için tarihi uzay yolculuğu hazırlığı

NASA, Eylül ayında SpaceX ile Crew-13 misyonunu başlatmaya hazırlanıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yönelik bu yolculuk, Dragon Grace kapsülünün ikinci uçuşu olacak ve astronotlar ile kozmonotlar için yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.
NASA, Eylül ortasında gerçekleştirmeyi planladığı Crew-13 misyonunun hazırlıklarını hızlandırdı. SpaceX'in Dragon Grace uzay aracı, Falcon 9 roketiyle birlikte fırlatılacak. Bu görevde NASA astronotları Jessica Watkins ve Luke Delaney, Kanada Uzay Ajansı'ndan Joshua Kutryk ve Rusya'dan Sergey Teteryatnikov, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek. Crew-13 misyonu, Dragon Grace kapsülünün ikinci kez uzaya çıkması açısından da önemli bir kilometre taşı olarak öne çıkıyor.
Jessica Watkins Crew-13 ile tarihi bir başarıya imza atacak
NASA astronotu Jessica Watkins, Crew-13 ile ISS'ye ikinci kez gidecek ve SpaceX Dragon kapsülüyle iki defa fırlatılan ilk NASA astronotu unvanını alacak. Luke Delaney ve Joshua Kutryk ise ilk kez uzay yolculuğu deneyimi yaşayacak. Aynı şekilde, Sergey Teteryatnikov da ISS'ye ilk kez ulaşacak. Bu çeşitlilik, Crew-13 ekibini NASA'nın uzay keşiflerinde daha geniş bir uluslararası iş birliğine örnek haline getiriyor.
NASA'dan ISS'nin geleceğine dair kritik açıklama
Crew-13 ekibi ISS'ye ulaştıktan sonra, mevcut Crew-12 ekibi Dünya'ya dönecek. NASA, ISS'nin emekliye ayrılmasıyla ilgili planlarını da güncelledi. Ajans, istasyonun 2030 yılının sonuna kadar görevde kalmasını hedefliyor. Ancak, Kongre'nin farklı bir karar alması halinde ISS'nin bu tarihten sonra da faaliyet göstermesi mümkün olabilecek. Bu gelişmeler, NASA'nın uzay araştırmalarındaki yol haritasını ve ISS'nin geleceğini yakından ilgilendiriyor.
Crew-13 misyonu, hem yeni astronotların uzayla tanışmasına hem de ISS'nin operasyonel süresinin uzatılmasına katkı sağlayabilir. NASA ve uluslararası ortakları, bu görevle birlikte uzay araştırmalarında yeni bir dönemin kapısını aralıyor.
- Popüler Haberler -
Kolombiya'da deprem bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 239'a yükseldi
ABD'de hapishaneye yıldırım düştü: 16 mahkum yaralandı
ABD kongresi için dikkat çeken sonuç: Müslüman aday Ilhan Omar, ön seçimi kazandı
Devlet haberine parayla erişim kriz çıkardı! Basın kuruluşlarından Trump'a dava
Fransa'da 40 bin kişi susuz kaldı: Bakan Barbut'tan kuraklık alarmı
2025'te Dünya'nın iklimi yeni rekorlar kırdı! Sera gazları, okyanuslar ve deniz seviyesi alarm veriyor



