ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Maldivler'de dehşet! Mağara dalışında 5 turist kayboldu

Ali Kemal Cora - | Son Güncelleme Tarihi:
Maldivler'de dehşet! Mağara dalışında 5 turist kayboldu

Maldivler'in Vaavu Atolü'nde gerçekleşen mağara dalışı sırasında, aralarında bilim insanlarının da bulunduğu beş İtalyan dalgıç hayatını kaybetti. Olay, ülkenin bugüne kadar yaşadığı en büyük dalış kazası olarak kayıtlara geçti ve dalış güvenliği konusunda endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Maldivler'in ünlü Vaavu Atolü'nde Perşembe sabahı gerçekleşen mağara dalışı, beş İtalyan vatandaşının hayatını kaybetmesiyle trajediye dönüştü. Roma'daki İtalya Dışişleri Bakanlığı, kazada ölenlerin, 50 metre derinlikteki mağaraları keşfetmeye çalışırken yaşamlarını yitirdiğini açıkladı. Olay, Maldivler'in bugüne kadar karşılaştığı en büyük dalış kazası olarak kayıtlara geçti. Kurbanlar arasında, Genoa Üniversitesi'nden bir deniz biyolojisi profesörü, kızı ve iki genç araştırmacı da bulunuyor. Maldivler ordusu, 60 metre derinlikte bir mağarada bir ceset bulduklarını ve diğer dört dalgıcın da aynı bölgede olduğunun düşünüldüğünü bildirdi. Yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının yüksek risk taşıdığını ve özel ekipmanlarla donatılmış dalgıçların bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Genoa Üniversitesi'nden kayıp profesör ve araştırmacılar için taziye mesajı

Kazada hayatını kaybedenler arasında, bilim dünyasında tanınan isimler de yer alıyor. Genoa Üniversitesi, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, ölenler arasında bir deniz biyolojisi profesörü, kızı ve iki genç araştırmacının bulunduğunu doğruladı. Üniversite yönetimi, kayıpların hem akademik camia hem de aileleri için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu vurguladı. Bu kayıp, İtalya'da bilim çevrelerinde de derin yankı uyandırdı. Kurbanların, Maldivler'de yürütülen deniz araştırmaları için bölgede bulunduğu belirtildi. Üniversite, kazazedelerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerini iletti.

Maldivler'de dalış kazalarına karşı yeni güvenlik tartışmaları başladı

Maldivler, Hint Okyanusu'ndaki popüler turistik adaları ve mercan resifleriyle ünlü olmasına rağmen, bu tür büyük çaplı dalış kazaları nadiren yaşanıyor. Ancak son yıllarda, bölgede birkaç ölüm vakası bildirildi. Geçen yıl Aralık ayında, deneyimli bir Britanyalı kadın dalgıç da benzer bir kazada hayatını kaybetmişti. 2024'te ise bir Japon milletvekili, Lhaviyani Atolü'nde şnorkelle dalış sırasında yaşamını yitirdi. Son yaşanan bu facia, Maldivler'de dalış güvenliği standartlarının ve önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini gündeme getirdi. Polis yetkilileri, kazanın meydana geldiği gün bölgede kötü hava koşullarının hâkim olduğunu ve sarı uyarı verildiğini açıkladı. Olay sonrası Maldivler'de dalış turizmi ve güvenlik uygulamaları yeniden tartışma konusu oldu.

Maldivler'de yaşanan bu trajik dalış kazası, hem uluslararası kamuoyunda hem de turizm sektöründe büyük yankı yarattı. Uzmanlar, artan dalış faaliyetlerine paralel olarak güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması konusunda çağrıda bulunuyor. Olay, hem dalgıçlar hem de tur operatörleri için önemli bir uyarı niteliği taşıyor.


Etiketler:
Maldivler dalış kazası İtalyan dalgıçlar Vaavu Atolü turizm güvenliği