Fransa'da yolsuzluk krizi! Belediye başkanı görevden alındı

Fransa'da Lille Büyükşehir Belediye Başkanı Damien Castelain, yolsuzluktan hüküm giymesinin ardından görevinden uzaklaştırıldı.
France Bleu'nün haberine göre, Douai Temyiz Mahkemesi, kamu mallarını zimmetine geçirme ve güveni kötüye kullanma suçlarından Belediye Başkanı Castelain'i suçlu bularak, 18 ay ertelenmiş hapis ve 20 bin avro para cezasına çarptırdı.
Mahkeme derhal infaz edilmek kaydıyla Belediye Başkanı'na 2 yıl boyunca siyaset yasağı getirirken 2014'ten bu yana başkanlık koltuğunda olan Castelain, hüküm giymesi üzerine görevden uzaklaştırıldı.

Lille Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Castelain'in resmi olarak uzaklaştırılmasından itibaren Belediye Başkan Yardımcısı Eric Skyronka'nın geçici olarak başkanlık görevini yürüteceği bildirildi.
- Popüler Haberler -
İran'dan Hürmüz Boğazı'nı kapatma kararı... "Geçmeye çalışan her gemiye saldıracağız"
Misillemeler peş peşe devam ediyor! İran: düşmanları pişman edeceğiz
Trump'tan gerilimi yükseltecek açıklama: İran'a asıl darbeyi henüz indirmedik!
ABD-İsrail saldırısında Hamaney'in eşi de hayatını kaybetti
Avustralya'dan Orta Doğu kararı
Lübnan'dan Hizbullah kararı



