Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bilinmeyen hastalık 14 can aldı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin batısındaki Mokolo-Biala köyünde, henüz nedeni tespit edilemeyen ölümcül bir hastalık 19 gün içinde 14 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Köyde büyük panik yaşanırken, yetkililer acil müdahale çağrısı yaptı.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin batısında yer alan Mokolo-Biala köyünde, nedeni henüz tespit edilemeyen ölümcül bir hastalık 19 gün içinde 14 kişinin ölümüne neden oldu. Olay, bölge genelinde büyük endişe yaratırken, köy sakinleri bilinmeyen hastalığın etkisiyle evlerini terk etmeye başladı. Hastalığın ilk belirtilerinden sonra ölümün çok hızlı gerçekleşmesi, halk arasında paniğe yol açtı ve yetkilileri harekete geçirdi.
Milletvekili Openi'den Sağlık Bakanlığı'na acil müdahale çağrısı
Bölgedeki gelişmeler hakkında açıklama yapan yerel milletvekili Jacques Ilunga Openi, Mokolo-Biala köyünde yaşanan ölümlerin ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Openi, merkezi yönetim ve Sağlık Bakanlığı'nın derhal devreye girmesi gerektiğini belirtti. Milletvekili, vakaların artışının önüne geçilmesi ve hastalığın kaynağının belirlenmesi için laboratuvar testlerinin hızlandırılmasını istedi. Ayrıca, köyde yaşayanların güvenliği için acil önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.
Gizemli hastalık köyde korku ve göç dalgası yarattı
Mokolo-Biala'da ortaya çıkan gizemli hastalık, köyde yaşayanların günlük hayatını derinden etkiledi. Şiddetli baş ağrısı, karın ve diz ağrıları ile kusma gibi belirtiler gösteren hastalar, ilk belirtilerden sonra bir gün içinde hayatını kaybedebiliyor. Bu hızlı ölüm riski nedeniyle, birçok kişi köyü terk etti. Yerel sağlık ekipleri, hastalığın nedenini ortaya çıkarmak için örnekler topladı ve laboratuvar incelemelerine başladı. Köydeki ölüm vakalarının artması, bölgedeki diğer yerleşim yerlerinde de tedirginliğe yol açtı.
Yetkililer, Mokolo-Biala'daki durumu yakından izliyor. Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvar sonuçlarını açıklaması ve gerekli önlemleri hızla uygulamaya koyması bekleniyor. Olayın bölgeye yayılmaması için çalışmalar sürerken, köydeki belirsizlik ve korku devam ediyor.
- Popüler Haberler -
Suriye'de kritik operasyon: ABD, DEAŞ elebaşlarından birini öldürdü
Rusya'dan Ukrayna ile müzakere şartı: Ültimatomları kabul etmeyeceğiz
İsrailli Bakan Zohar'dan İran ile vardıkları mutabakat nedeniyle ABD'ye tehdit
İsrail Savunma Bakanı Katz: ABD'nin talebi olsa bile Lübnan'ın güneyinden çekilmeyeceğiz
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
83 yıllık ortalama dikkat çekti! Uzmanlar nedeni araştırıyor



