Çarşamba günü kimse işe gitmeyecek! 50 derece sıcaklık hayatı felç etti

Kavurucu sıcak hava dalgası komşuda hayatı durdurma noktasına getirdi. Termometrelerin 50 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte tam 7 vilayette resmi kurumlar için flaş tatil kararı alındı.
Irak basınında yer alan haberlere göre, hava sıcaklıklarının 50 dereceyi aşmasının beklendiği uyarılarının ardından Basra, Zi Kar, Meysan, Kerbela, Kadisiyye (Divaniye), Babil ve Vasıt valilikleri, 5 Ağustos Çarşamba günü resmi kurumlarda mesaiye bir gün ara verilmesi kararı aldı.
Valilik açıklamalarında, kararın kamu çalışanları ile vatandaşların aşırı sıcaklardan korunması amacıyla alındığı belirtilirken, sağlık, güvenlik, elektrik ve diğer temel hizmetleri sunan kurumların uygulamadan muaf tutulacağı ifade edildi.
Irak Meteoroloji Kurumu, ülkenin orta ve güney kesimlerinde sıcaklıkların bazı bölgelerde 50 derecenin üzerine çıkabileceği uyarısında bulunurken, yetkililer vatandaşlara günün en sıcak saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.
- Popüler Haberler -
ABD'den Hürmüz Boğazı açıklaması: Anlaşmaya çok yakınız
Komşuda yüksek alarm durumu! Yangın risk haritası yayımlandı, adalara giriş yasaklanabilir
Kızıldeniz'de sıcak temas! Bombalı saldırı sonrası yük gemisi sulara gömüldü
72 bin kişi Sebte'ye giriş yapmıştı: İspanya, son durumu açıkladı
Uydu fotoğrafları ortaya çıkardı! İsrail, Lübnan'ın derinliklerine yerleşiyor
Bilim insanları düşük yağlı süt tavsiyelerini yeniden değerlendiriyor



