ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Çarşamba günü kimse işe gitmeyecek! 50 derece sıcaklık hayatı felç etti

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Çarşamba günü kimse işe gitmeyecek! 50 derece sıcaklık hayatı felç etti

Kavurucu sıcak hava dalgası komşuda hayatı durdurma noktasına getirdi. Termometrelerin 50 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte tam 7 vilayette resmi kurumlar için flaş tatil kararı alındı.

Irak basınında yer alan haberlere göre, hava sıcaklıklarının 50 dereceyi aşmasının beklendiği uyarılarının ardından Basra, Zi Kar, Meysan, Kerbela, Kadisiyye (Divaniye), Babil ve Vasıt valilikleri, 5 Ağustos Çarşamba günü resmi kurumlarda mesaiye bir gün ara verilmesi kararı aldı.

Valilik açıklamalarında, kararın kamu çalışanları ile vatandaşların aşırı sıcaklardan korunması amacıyla alındığı belirtilirken, sağlık, güvenlik, elektrik ve diğer temel hizmetleri sunan kurumların uygulamadan muaf tutulacağı ifade edildi.

Irak Meteoroloji Kurumu, ülkenin orta ve güney kesimlerinde sıcaklıkların bazı bölgelerde 50 derecenin üzerine çıkabileceği uyarısında bulunurken, yetkililer vatandaşlara günün en sıcak saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Irak Irak hava durumu sıcak hava