‘Bağımsız' gazetecileri ABD fonlamış
Fransız haber sitesi Mediapart bağımsız olmakla övünen 20 milyon euro bütçeli, 200 çalışanı olan Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi'nin (OCCRP) kuruluşundan beri ABD devlet projesi olduğunu yazdı.

Mediapart, bağımsız medya platformunun 2008'den bu yana ABD hükümetinden 47 milyon dolar para aldığını yazdı. OCCRP'ye 7 milyon doları İngiltere'den olmak üzere yaklaşık 15 milyon dolar da Avrupa ülkelerinden para gelmiş.
Bütçesinin yüzde 58'inin ABD'nin karşıladığı ortaya çıkan medya platformunun, Birleşik Devlet Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından ortak kuruluş olarak ilan edildiği ortaya çıktı. Araştırma haberde USAID'nin OCCRP'nin editörleri ve genel yayın yönetmeninin kim olduğunu belirleme hakkının da olduğuna yer verildi. Araştırmada ABD OCCRP'ye hangi konularda haber yapacağına dair zaman zaman direktifler de verdiği de öne sürüldü.
- Popüler Haberler -
"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ortak çabalarla barışa nasıl ulaşılacağını konuşacağız"
Irak'ta gözler 30 Eylül'e çevrildi: Güvenlik, silahlar ve ekonomi gündemde
Güneş'in yükselen parlaklığı dünyada yaşamı sona yaklaştırıyor
Evden ayrılmadan önce bu aletleri mutlaka prizden çekin
Trump'tan Grönland için tarihi güvenlik anlaşması
10 yıldır yapılmıyordu! Ölümcül saldırının ardından olağanüstü karar



