Avrupa ülkesinden Ukrayna'ya yardım: 695 milyon dolarlık savunma desteği

Norveç hükümeti, Ukrayna'ya yaklaşık 695 milyon dolar değerinde hava savunma desteği sağlayacağını bildirdi.
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 695 milyon dolarlık savunma sistemlerinin Almanya ile işbirliği içinde Ukrayna'ya ulaştırılacağını belirtti.
Store, "Almanya ile birlikte artık Ukrayna'ya güçlü hava savunma sistemleri sağlıyoruz." ifadesini kullandı.
Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, Norveç ve Almanya, iki Patriot hava savunma sistemi ile mühimmatın finansmanını üstlenirken, Norveç ayrıca Alman savunma şirketi Hensoldt'tan radar sistemleri ve Norveç merkezli savunma şirketi Kongsberg'den hava savunma sistemlerinin tedarikine katkı sağlayacak.

Açıklamada ayrıca, iki Patriot sisteminin halen Almanya'da bulunduğu ve en kısa sürede Ukrayna'ya teslim edileceği bildirildi.
Norveç Başbakanı Store temmuzda ülkesinin, Ukrayna'nın hava savunması için ek finansman sağlamaya hazır olduğunu, bunu Almanya ile yakın işbirliği içinde yapmayı planladıklarını söylemişti.
- Popüler Haberler -

Katil İsrail'in Yemen'de hayati önem taşıyan tesisleri hedef aldı: Sana karanlığa gömüldü

İran'dan ABD ile ''çözüm yok'' mesajı

İşgalci Netanyahu emri verdi... İsrail'den Yemen'e hava saldırısı

Rusya'dan Batı'ya müzakere tepkisi: Engellemek için bahane arıyorlar

Komşuda sağlık projesi için dev adım: 30 milyon dolarlık yatırım!

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi
