ABD ve Türkiye'nin ortak Suriye vizyonu, İsrailli endişelendirdi
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'Türkiye ile Suriye konusunda ortak bir vizyona sahibiz.' açıklaması İsrail'i paniğe sevk etti. ABD-Türkiye Suriye Çalışma Grubu toplantısının ardından yapılan açıklama, İsrail'e yakın JNS gazetesince 'İsrail açısından endişe verici bir gelişme' sözleriyle haberleştirildi. İşte detaylar...

20 Mayıs'ta düzenlenen ABD-Türkiye Suriye Çalışma Grubu Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, iki ülkenin Suriye konusunda ortak bir vizyona sahip olduğu vurgulandı.
İki ülke arasındaki ilişkilerden ve Türkiye'nin Suriye'ye yönelik attığı adımlardan rahatsızlık duyan İsrail, gelişmeleri endişeyle takip ediyor.

"İSRAİL İÇİN TEHLİKELİ BİR ADIM"
JNS, Türkiye Başkan Erdoğan'ın Netanyahu'ya karşı sert tutumunu hatırlatarak, ABD ve Türkiye'nin Suriye'de iş birliğini artırma kararlılığını İsrail için tehlikeli bir adım olarak nitelendirdi.
Haberde, Tel Aviv yönetiminin Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın bölgedeki etkinliğinden rahatsızlık duyduğu belirtildi.
Gazete, ABD-Türkiye iş birliğinin Suriye'de istikrar ve güvenliğe katkı sağlamasının, İsrail'in bölgedeki çıkarlarını tehdit edebileceği yönünde kaygılar içerdiğini öne sürdü.
Özellikle Başkan Erdoğan'ın Orta Doğu'daki artan etkisinin, yaptırımların kaldırılması sürecinde belirleyici olduğu vurgulandı.
- Popüler Haberler -
Irak Petrol Bakanı Hudayr: Hürmüz Boğazı'ndan çıkan tankerlerin çoğu Irak petrolü taşıyor
ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile New York'ta görüştü
ABD Başkanı Trump, New York Belediye Başkanı Mamdani ile görüştü
Yeni keşfedildi: Bu kedi neden bilim insanlarının çok ilgisini çekti
BM Genel Kurulu, 80 yıldır ilginç olaylara sahne oldu
Afrika düşündüğümüzden daha hızlı parçalanıyor! Yeni bir okyanusun oluşumu başladı



