ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

126 yılın en şiddetli depremi! Enkazlar ölü dolu... Büyük felakette can kaybı artıyor

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
126 yılın en şiddetli depremi! Enkazlar ölü dolu... Büyük felakette can kaybı artıyor

Venezuela'da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı bin 430'a yükseldi. Binlerce kişinin yaralandığı felakette enkaz altındakileri kurtarmak için zamana karşı yarış yaşanıyor.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Venezuela'da çarşamba gecesi 40 saniye arayla meydana gelen 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerin bilançosu ağırlaşıyor. Depremlerde çok sayıda bina yıkıldı. La Guaira eyaletinde kurtarma ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle birçok kişi enkaz altında mahsur kaldı. Mahalle sakinleri çöken bir binanın enkazından üç kişinin sesinin geldiği ve yeterli ekipmanları olmadığı için müdahale edemediklerini söyledi.

DURMAKSIZIN ÇALIŞIYORUZ

Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez can kaybının bin 1430'a, yaralı sayısının ise 3 bin 3228'e yükseldiğini açıkladı. Rodriguez, depremlerden en ağır etkilenen bölgenin La Guaira eyaleti olduğuna işaret etti. Rodriguez, "Enkaz altında kalanları kurtaracağız. Bunun için durmaksızın çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Venezuelalı sağlık görevlileri ise hastanelerin kapasitesinin yetersiz olduğunu belirtti.

DÜNYADAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Uzmanlar halihazırda 214 artçı deprem yaşandığını ifade etti. Türkiye, İsviçre, İspanya, Fransa, Portekiz ve Meksika yardım eli uzatarak arama kurtarma ekipleri gönderdi. Birleşmiş Milletler Acil Yardım Koordinatörü Tom Fletcher, Venezuela tarihinin son 126 yılın en güçlü depremiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Öncesi - Sonrası

Venezuela'da kurtarma çalışmaları sürerken dün gece 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin merkez üssünün Aragua eyaletine bağlı El Limon bölgesi olduğu belirtildi.


Etiketler:
venezuela deprem can kaybı ölü yaralı felaket