ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

JASAT izlerin peşini bırakmadı! Baba ve oğlu acımasız cinayeti itiraf etti

HABER MERKEZİ - | Son Güncelleme Tarihi:
JASAT izlerin peşini bırakmadı! Baba ve oğlu acımasız cinayeti itiraf etti

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde evinde ölü bulunan 41 yaşındaki zihinsel engelli Hıdır Aktaş'ın, ailesinin şiddetine maruz kalarak öldürüldüğü ortaya çıktı. JASAT dedektiflerinin vücudundaki darp izlerini tespit etmesiyle cinayetin düğümü çözülen olayda, baba ve oğul tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde yaşanan bir cinayetin ardında, bir zihinsel engelli adamın ailesinin uyguladığı şiddet yatıyordu. Olay, JASAT dedektiflerinin dikkatli soruşturması sayesinde ortaya çıkarken, darp izleri başlangıçta gözden kaçan gerçeği gün yüzüne çıkardı.

Ölümün keşfi ve ilk inceleme

Olay, önceki gün Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyünde meydana geldi. 41 yaşındaki Hıdır Aktaş isimli zihinsel engelli adam, dün sabah saatlerinde aile üyeleri tarafından yatağında hareketsiz yatarken bulundu. Aile üyeleri ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde Aktaş'ın öldüğü belirlendi.

JASAT'ın keşfi cinayeti ortaya çıkardı

Olay yerine çağrılan doktorun genç adamın ölümüne doğal ölüm raporu verdiği iddia edilirken, buna rağmen Soruşturmayı derinleştiren Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri Aktaş'ın vücudunun farklı noktalarında darp izleri olduğunu tespit etti. Ardından savcılık talimatı ile Aktaş'ın babası K.A., ağabeyi B.A. ve yengesi H.A.'yı gözaltına alındı. Yenge H.A., ifade sonrası serbest bırakılırken baba ve oğlu ise adliyeye sevk edildi. Şahıslar çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Baba K.A. ve oğlu B.A., sorgularında Aktaş'ın öldüğü gece kendisini dövdüklerini kabul ederken, dövme gerekçelerinin ise altını ıslatması ve denilenleri yapmaması olduğunu söylediler. Zanlılar ifadelerinde Aktaş'ı gece geç saatlerde dövdüklerini ve sabaha karşı ise yatağında hareketsiz bir şekilde yattığını görünce 112'yi aradıklarını belirttiler.

Aile üyelerinin geçtiğimiz dönemlerde engelli adama şiddet uyguladıkları öne sürülürken, birkaç köy sakininin olayla ilgili ihbarda bulunduğu ve bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin eve gelerek tutanak tuttukları öğrenildi. Ekiplerin ayrıca Aktaş'ın bir bakımevine yerleştirilmesi için çalışma başlattığı da belirtildi. Ancak Aktaş'ın bakımevine yerleştirilemeden hayatını kaybettiği kaydedildi.


Etiketler:
Afyonkarahisar cinayeti zihinsel engelli şiddet JASAT soruşturması aile içi şiddet Bolvadin olayı