Malazgirt Zaferi'nin 955. yılına özel program: Şampiyonlar Ahlat ve Malazgirt'te buluşacak

Okçular Vakfı tarafından 10. kez düzenlenecek Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Anadolu'nun kapılarını Türklere açan 1071 Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü, bu yıl da Ahlat ve Malazgirt'te düzenlenecek kapsamlı etkinliklerle kutlanacak.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Okçular Vakfı tarafından bu yıl 10. Kez gerçekleştirilecek "955. Yıl Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı", tarihi anma etkinliklerinin yanı sıra geleneksel Türk sporlarında önemli şampiyonalara da ev sahipliği yapacak.
Program kapsamında Türkiye'nin farklı illerinden sporcuların katılımıyla okçuluk, atlı okçuluk ve kökbörü müsabakaları düzenlenecek. Tarihi zaferin yaşandığı topraklarda gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonaları, geleneksel sporların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da önemli bir buluşma olacak.

MALAZGİRT'TE OKÇULUK VE ATLI OKÇULUK HEYECANI
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenecek "955. Yıl Sultan Alparslan Açık Hava Özel Puta Koşusu", 23-24 Ağustos tarihlerinde Malazgirt'te gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek sporcular, Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapılarını açtığı topraklarda hedef başında mücadele edecek.
Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu (TGASDF) tarafından düzenlenecek "TGASDF Atlı Okçuluk 2026 Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları" ise 24-25 Ağustos tarihlerinde Malazgirt'te yapılacak. Türkiye şampiyonunun belirleneceği final müsabakalarında sporcular, at üzerindeki okçuluk becerilerini sergileyecek.
KÖKBÖRÜ FİNALİ AHLAT'TA
Geleneksel Türk atlı sporlarının önemli branşlarından Kökbörü de 955. yıl etkinlikleri kapsamında Ahlat'ta sporseverlerle buluşacak. TGASDF Kökbörü Ligi 2026 Final Müsabakası, 23-24 Ağustos tarihlerinde Ahlat'ta gerçekleştirilecek. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen ekiplerin mücadele edeceği final, geleneksel Türk spor kültürünün önemli örneklerinden birini izleyicilerle buluşturacak.

TARİH, KÜLTÜR VE SPOR AYNI SAHNEDE
Bu yıl 10'uncusu düzenlenecek anma programı, Malazgirt Zaferi'nin tarihi mirasını gelecek kuşaklara aktarmanın yanı sıra geleneksel Türk sporlarının yaşatılmasına da katkı sağlayacak.
23-24 Ağustos tarihlerinde Ahlat ve Malazgirt'te başlayacak etkinlikler, 24-25 Ağustos tarihlerindeki Türkiye şampiyonası finalleriyle devam edecek. Programın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliklerle taçlandırılması planlanıyor.
Anadolu'nun fethinin 955. yılında Ahlat ve Malazgirt; tarih, kültür, spor ve millî coşkunun buluşma noktası olacak.
Tarihin izinde, milli ruhla geleceğe...
- Popüler Haberler -
Galatasaray, Aleksei Batrakov transferi için resmen devrede
Trabzonspor-Ferencvaros maçı saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11'ler
Beşiktaş-Kauno Zalgiris maçı saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11'ler
Galatasaray, Aleksey Batrakov transferinde mutlu sona çok yakın
Trendyol 1. Lig'de 3. haftanın perdesi yarın açılacak
Trendyol Süper Lig'de 2. haftanın perdesi açılıyor! İşte fikstür...



