TÜRGEV GİF Orkestrası Lütfi Kırdar'da ayakta alkışlandı! Genç Yetenekler Senfonisi İstanbul'da yankılandı

GİF Orkestrası, 4 Mayıs akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne aldı. İki bini aşkın sanatseverin katılım gösterdiği konser, genç müzisyenlerin yorumladığı klasik eserlerle büyük beğeni topladı ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
TÜRGEV tarafından gençlere sanatsal ifade alanı sunmak amacıyla kurulan GİF Orkestrası, 4 Mayıs akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne aldı. İki bini aşkın sanatseverin katılım gösterdiği konser, genç müzisyenlerin yorumladığı klasik eserlerle büyük beğeni topladı ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
GÜZEL İŞLER FABRİKASI SAHNEDEYDİ
— 24 TV (@yirmidorttv) May 5, 2025
Genç kadın müzisyenlerden oluşan TÜRGEV GİF Orkestrası, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne aldı. Klasik müziğin genç yeteneklerle buluştuğu gece, sanatseverlerden tam not aldı. pic.twitter.com/LqnfdLgqOX
TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hatice Akıncı Yılmaz, konser öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, gençlerin yalnızca akademik alanda değil, aynı zamanda kültür ve sanatla iç içe bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini belirterek, "GİF Orkestrası yalnızca bir müzik topluluğu değil; gençliğin üretkenliğini ve potansiyelini sahneye taşıyan güçlü bir platformdur," ifadelerini kullandı.

Konseri, TÜRGEV Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Esra Albayrak ve Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli protokol tribününden takip etti.

GİF Orkestrası, TÜRGEV'in "Güzel İşler Fabrikası" çatısı altında gençlerin sanata katılımını teşvik ederken, Türkiye'de kültür ve sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasına da katkı sunmaya devam ediyor.


- Popüler Haberler -

Bakan Ersoy'dan "18 Mayıs Müzeler Günü" paylaşımı

GİF Orkestrası'nın Rotası Konya'ya, Notası Gönüllere

Labraunda Antik Kenti: Milas'ta Karya medeniyetinin izleri gün yüzüne çıkıyor

Yunan müziğinin megastarı Konstantinos Argiros'un beklenen İstanbul konseri 9 Temmuz'da! "İple çekiyorum"

Elazığ'da tarihi Palu Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı

Yücel Arzen Hacıoğulları "Anneler Günü" için beste yaptı
