Özel gereksinimli bireylere toprakla rehabilite
Kastamonu'da “Özel Yürekler Üreten Eller Şekerköy Projesi” kapsamında hazırlanan seralarda toprakla buluşan özel gereksinimli bireyler, marul, domates, patlıcan, biber ve soğan yetiştiriyor.

Kastamonu Valiliği koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği ile Kastamonu Şeker Fabrikası'nın destekleriyle "Özel Yürekler Üreten Eller Şekerköy Projesi" hayata geçirildi. Hayırseverlerin desteğiyle Kastamonu Şeker Fabrikası'nın arazisinin bir bölümünde üç sera oluşturuldu. Seralarda toprakla buluşan özel gereksinimli bireyler, marul, domates, patlıcan, biber ve soğan gibi sebzeleri yetiştirerek rehabilite oluyor. Ürünlerin satışından elde edilecek gelir ise özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarında kullanılacak.
HEPSİ ÇOK MUTLU
Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, bu projenin özel bireyler için en güzel hediyelerden biri olduğunu söyledi. Kurumların el birliğiyle bu projeye destek verdiğini belirten Boyraz, "Antalya'dan hayırseverler tarafından fideler gönderildi. Özel bireylerimizin ilk deneyimiydi ama çok güzel oldu" dedi. Özel gereksinimli bireyin annesi Hatice Uğurlu ise her gün seraya gelmeye çalıştığını anlatarak, "Fide dikiyoruz, bize ders veriyorlar. Çocuğuma çok iyi geliyor burası. Herkesin böyle bir yeri olmasını isterim" şeklinde konuştu. Özel gereksinimli bireylerden Sena Çadırcı da serada fide dikip otları kopardıklarını dile getirerek, "Burası çok güzel, mutlu oluyorum. Mesela domatesleri diktik bugün, ondan önce marulları, soğanlarımızı dikmiştik. Daha sonra hem patlıcan hem biberlerimiz dikiliyor. Onlar Allah nasip ederse satışa sunulacak" dedi.
- Popüler Haberler -
Tarımın gücüne 106 milyarlık destek
TÜBİTAK'tan KOBİ'lere büyük destek hamlesi...
Uzmanlardan yaz aylarında omega-3 ile fit kalma önerisi
KOBİ'lerin AR-GE projelerine dört koldan destek
AB'de elektrikli otomobil satışları 1 yılda yüzde 40'tan fazla arttı
Tropikal meyvelerin çekim merkezi Alanya



