Zehir tacirlerine dev operasyon: 1,2 ton uyuşturucu ele getirildi, 15 şüpheli tutuklandı
İstanbul merkezli 4 ilde son 10 günde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 1 ton 285 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi, gözaltına alınan 110 şüpheliden 15'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçunun önlenmesi, faillerin tespiti ve yakalanmasına yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.
Son 10 günlük süreçte teknik ve fiziki takibini derinleştiren ekipler, ulusal ve uluslararası düzeyde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen suç örgütleri ile Beyoğlu başta olmak üzere il genelindeki sokak satıcılarını hedef aldı.
4 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
İstanbul merkezli olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kocaeli'yi kapsayan 4 ilde, daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 110 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda uyuşturucu miktarının büyüklüğü dikkati çekti. Aramalar sonucunda; 848 kilo 650 gram metamfetamin, 416 kilo 67 gram skunk, 20 kilo 603 gram kokain, 87 kilo 650 gram kimyasal katkı maddesi, 60 bin adet sentetik ecza hapı ve 6 adet tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında toplamda 1 ton 285 kilo 320 gram uyuşturucu maddeye el konulmuş oldu.
15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüphelilerden 15'i, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan diğer 95 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
- Popüler Haberler -
Bakan Tekin: PISA 2025'te üç alanda puanını artıran tek OECD üyesi ülke Türkiye
Türkiye, PISA 2025'te OECD ülkeleri arasında üst sıralara yerleşti! 3 alanda büyük başarı
Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Emine Erdoğan: Bugün kalem tutan her el verilen emeğin en güzel karşılığı
Günün Manşeti | 8 Eylül 2026 Salı
"Vanlı Kara Haydar" gözaltına alındı: Düğündeki kilolarca altın da incelenecek



