Türk bayraklı gemi Girit açıklarında Sudanlı göçmenleri kurtardı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk bayraklı DONAU EKSPRES II isimli geminin, Girit'in yaklaşık 50 deniz mili güneyinde denizde mahsur kalan 48 Sudanlı düzensiz göçmeni kurtardığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan paylaşımda, Türk bayraklı DONAU EKSPRES II gemisinin, Girit'in yaklaşık 50 deniz mili güneyinde denizde mahsur kalan 48 Sudanlı düzensiz göçmeni kurtardığı ifade edildi.
Paylaşımda, şunlar kaydedildi:
"Mısır'dan Danimarka'ya seyir halinde olan geminin mürettebatı, yaklaşık 3 gündür denizde bulunan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle hayati tehlike altında olan 48 kişiyi güvenli şekilde gemiye aldı. Kurtarılanlar arasında bir kadın ve iki çocuk da bulunuyordu. Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinin koordinasyonunda yürütülen süreçte 48 kişi Yunanistan sahil güvenlik unsurlarına güvenli şekilde teslim edildi. DONAU EKSPRES II, teslim işlemlerinin ardından rutin seyrine devam etti. 48 kişinin kurtarılmasına katkı sağlayan geminin kaptan ve mürettebatına, gösterdikleri örnek denizcilik dayanışması için teşekkür ederiz. Allah selamet versin."
- Popüler Haberler -
Bakan Fidan'dan Suriye temasları: İçişleri ve Dışişleri Bakanlarıyla görüştü
Fransa'da SOLOTÜRK rüzgarı... Fransızların nefesini kesti
Batman'da ahır yangını 80 küçükbaş hayvanı kül etti
Bakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara tarafından kabul edildi
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrıldı
İstanbul'da yolcu otobüsü bariyerlere çarpıp alev aldı: Ölü ve yaralılar var



