Okullarda yeni dönem: Güvenlik arttırılıyor! 30 bin kişi alınacak
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yeni dönemde okullardaki güvenliği artırmak için şiddet olaylarını engellemek amacıyla 'bahçe görevlisi' adı altında 30 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Bakan Çiftçi, riskli okullarda emniyet güçlerinin görev yapmayı sürdüreceğini, bahçe görevlilerinin ise ek güvenlik sağlayacağını belirtti.

AKŞAM Gazetesi Haber Merkezi'nde yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okullardaki şiddet olaylarını engellemek amacıyla 'bahçe görevlisi' adı altında 30 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Çiftçi, görevlilerin başvurularının İŞKUR üzerinden alınacağını ve riskli durumlara ilk müdahaleyi yapacaklarını söyledi. Valiliklerle birlikte okulların risk durumlarının belirlendiğini söyleyen Çiftçi, riskli okullarda emniyet güçlerinin görev yapmayı sürdüreceğini, bahçe görevlilerinin ise ek güvenlik sağlayacağını belirtti.
7 BASAMAKLI ÖNLEM
Yeni 7 Basamaklı Okul Güvenliği Modeli kapsamında ayrıca yapay zeka destekli risk analizi ve erken uyarı sistemi kurulacak, okul girişlerine X-Ray cihazları yerleştirilecek ve velilerin izinsiz okula girmesi engellenecek. Dijital bağımlılığa karşı da ebeveynler için destek ve danışma hattı oluşturulacak.
- Popüler Haberler -
Bakan Fidan'dan Suriye temasları: İçişleri ve Dışişleri Bakanlarıyla görüştü
Fransa'da SOLOTÜRK rüzgarı... Fransızların nefesini kesti
Batman'da ahır yangını 80 küçükbaş hayvanı kül etti
Bakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara tarafından kabul edildi
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrıldı
İstanbul'da yolcu otobüsü bariyerlere çarpıp alev aldı: Ölü ve yaralılar var



