Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idam edilişlerinin 64'üncü yılı... İletişim Başkanı Duran: Her türlü darbeyi ve vesayeti lanetliyorum

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 64 yıl önce idam edilen Başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle andı. Duran açıklamasında, 'Milletimizin iradesine kasteden her türlü darbeyi ve vesayeti lanetliyorum' dedi.
Duran, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden 1960 Askeri Darbesi sonrası haksız yere idam edilişlerinin 64. yılında rahmetle ve minnetle yad ediyorum.
Milletimizin iradesine kasteden her türlü darbeyi ve vesayeti lanetliyorum. Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının demokrasi ve vatan uğruna verdikleri onurlu mücadeleleri ve bu uğurda ödedikleri ağır bedel, tarihimizin hafızasında daima canlı kalacaktır. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."
- Popüler Haberler -

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili seçilecek... Tarih belli oldu

MİT Başkanı Kalın'dan Şara'ya ziyaret... Suriye'de kritik görüşme

Vatandaşa hizmete engel oldular! CHP'liler provokatörlüğe soyundu

MHP'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu: Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim kırmızı çizgimizdir

Emine Erdoğan, Japonya Prensesi Akiko Mikasa ile görüştü

TEKNOFEST İstanbul'da vatandaşlara tanıtıldı! Togg'un yeni modeline yoğun ilgi
