Güney Kıbrıs'tan Türkiye adımı: "Müzakereye hazırız" sinyali verdiler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis, Türkiye ile 1982 Deniz Hukuku Sözleşmesi temelinde deniz sınırlarını belirlemek üzere müzakereye hazır olduklarını ifade etti.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis, Lübnan ile imzalanan deniz yetki alanı anlaşmasına yönelik Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'dan gelen tepkilere yanıt verdi.
"CRANS MONTANA'DAN KALAN NOKTADAN GÖRÜŞMELERE HAZIRIZ"
Hristodulidis, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile ilk buluşmasında ifade ettiği gibi Crans Montana'da kesilen noktadan itibaren görüşmelerin yeniden başlamasına "yarın bile hazır" olduklarını tekrarladı. Hristodulidis, bunun Kıbrıs sorununun yaşayabilir ve işleyebilir bir çözüme ulaşması için önemli olduğunu söyledi.
"MÜZAKERE SÜRECİNİN KAZANIMLARINDAN YARARLANABİLİRİZ"
Hristodulidis, AB Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında bile hiçbir mazeret aramadan masaya oturmaya hazır olduğunu Erhürman'a ilettiğini hatırlattı.
"Görüşmeleri, müzakere sürecinin kazanımlarından yararlanarak yeniden başlatıp üzerinde mutabık kalınmış çerçeveye dayalı bir çözüme ulaşabiliriz" dedi.
- Popüler Haberler -
İstanbul'da trafik yine kilit oldu: Yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı
İstanbul'da pes dedirten olay! Gerçek yıkımdan sonra ortaya çıktı
Papa 14. Leo, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'u ziyaret etti
RTÜK'ten 3 televizyon kanalı ve 2 radyoya ceza
Hacı adayları için ek kayıt süreci başladı
Bakan Yerlikaya: Antalya merkezli 17 ildeki Narkokapan operasyonunda 458 şüpheli gözaltına alındı



