Dışişleri'nden soykırımcı İsrail'e sert tepki: Netanyahu krizi daha da derinleştiriyor

Dışişleri Bakanlığı, 'İsrail'in bölgedeki yayılmacı ve soykırımcı politikasının yeni bir aşamasını teşkil eden, Gazze'deki askeri harekatını genişletme yönündeki kararını en güçlü biçimde kınıyoruz.' açıklamasında bulundu.
Soykırımcı İsrail'in Gazze'yi işgal planına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki gösterildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:İsrail'in bölgedeki yayılmacı ve soykırımcı politikasının yeni bir aşamasını teşkil eden, Gazze'deki askeri harekatını genişletme yönündeki kararını en güçlü biçimde kınıyoruz.
Fundamentalist Netanyahu hükümetinin Filistinlilere karşı uyguladığı soykırımı sürdürmek ve işgali genişletmek için attığı her adım, uluslararası barış ve güvenliğe ağır darbe vurmakta; bölgesel istikrarsızlığı artırmakta ve insani krizi daha da derinleştirmektedir.
Bölgemizde kalıcı barışın tesisi ancak uluslararası hukukun üstünlüğü, diplomasinin önceliği ve temel insan haklarının korunmasıyla mümkün olacaktır. İşgalci İsrail, savaş planlarını derhal durdurmalı, Gazze'de ateşkesi kabul etmeli ve iki devletli çözüm doğrultusunda müzakerelere başlamalıdır.
Gazze'yi yaşanmaz hale getirmek suretiyle Filistinlileri kendi topraklarından zorla göç ettirmeyi amaçlayan bu kararın uygulanmasını önlemek üzere uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye ve BM Güvenlik Konseyi'ni İsrail'in uluslararası hukuka ve insani değerlere aykırı eylemlerini önleyecek bağlayıcı kararlar almaya çağırıyoruz.
- Popüler Haberler -

#CANLI ''Terörsüz Türkiye'' komisyonunda 2. toplantı: TBMM Başkanı Kurtulmuş konuşuyor

Adalet Bakanı Tunç: Özel'in İBB Borsası iddialarına ilişkin ifadeleri yargıyı töhmet altına alıyor!

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 2. kez toplanıyor

Saral'ın kayınbiraderine infaz! Hayati Hayim Aroya yakılmış halde bulundu

Ankara'da taşınmaz kiralama ihalesi ve halı sahaların ücretlendirilmesi tepki çekiyor

CHP'nin şaibeli kurultay soruşturmasında ifade verdi: Hırsızı savunacak halimiz yok
