Mekke İttifakından Hürmüz'e: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a diplomatik yol haritası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgesel krizlerin çözüm reçetesini sundu. Mekke Ortak Savunma İttifakı kapsamında Hürmüz Boğazı ve Yemen'i yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, Ukrayna krizinden Türkiye-ABD ilişkilerinin 100. yılına kadar pek çok kritik başlıkta stratejik mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Trump görüşmesinde, Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, gelecek yıl 100. yıl dönümü idrak edilecek Türkiye ile ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliğine her alanda ivme kazandırılması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Erdoğan, Mekke Ortak Savunma İttifakı olarak Hürmüz Boğazı ve Yemen'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, sorunun diplomasi zemininde çözülmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasında diplomatik sürecin canlandırılması ve savaşın bu yolla sona erdirilmesi için yapılan çalışmalara destek vermeye hazır olduğunu belirtti.
Görüşmede ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nin başarılı geçmesi temennilerini de iletti.
- Popüler Haberler -
Milyonluk fonlar ve sahte yatırım sözleşmeleri: Para aklama soruşturmasında yeni gözaltı kararları
Marmara'daki gemi kazasında yeni gelişme: Arama çalışmalarında cansız bedene ulaşıldı
AK Parti'den 29 Ekim'e özel klip: Cumhuriyet her nesilde büyüyen bir miras
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev onuruna yemek verdi
İstanbul trafiğine 29 Ekim düzenlemesi! 3 ilçede yollar kapanıyor: İşte alternatif güzergahlar
Ticaret, enerji ve savunmada yeni dönem: Türkiye-Kazakistan zirvesinden detaylar paylaşıldı



