CHP'nin şaibeli kurultayı için hesap vakti! İmamoğlu dahil 86 kişinin ifadesi alınıyor

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili başlatılan soruşturmada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 86 kişinin ifadelerinin alınmasına başlandığını açıkladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin, "kurultayda para karşılığı oy kullandırıldığı" iddiasıyla başlatılan soruşturma devam ediyor. Başsavcılığın, CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen 'şaibeli kurultay'ına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde 11 Mart Cuma günü şüphelilerin ifadelerinin alınmasına yönelik talimat verdiği öğrenildi. Talimat kapsamında emniyetin ifade almaya başladığı öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında arasında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 86 şüphelinin ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'ye talimat yazısı gönderdi. İmamoğlu'nun henüz ifadesinin alınmadığı belirtilirken, 86 kişi arasında bazı gazetecilerin de yer aldığı öğrenildi.
Başsavcılık, şüpheliler hakkında tanık beyanları, MASAK raporu, SGK kayıtları ve tapu kayıtları dikkate alınarak savunmalarının alınmasına başlanmasını istedi.
ÖNCE İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞAnkara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, savcıya ifade veren Uyanık, 37. Dönem CHP Bitlis İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü, CHP 38. Olağan Kurultayı'nda delege olarak oy kullandığını anlattı.
38. Olağan Kurultay'dan yaklaşık bir hafta önce CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın daveti üzerine İstanbul'a gittiğini ve Beyoğlu ilçesinde bir otelde kaldığını anlatan Uyanık, "Otelde Özgür Karabat, Ekrem İmamoğlu ve Metin Kaya ile birlikte girişte bulunan toplantı odasında gündüz vakti toplantı yaptık. Bu toplantıda İmamoğlu, Özgür Özel'i desteklememi istedi ve diğer detayları da Özgür Karabat ile halletmemi söyledi." ifadesini kullandı.
Ekrem İmamoğlu'nun doğu ve güneydoğu illerindeki kurultay delegelerindeki etkisini bildiğini, bu nedenle İmamoğlu'nun Özel lehine delegeleri ikna etmesini istediğini aktaran Uyanık, kurultaydan kısa süre önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Karabat'nın odasında görüşme yaptıklarını belirtti.
- Popüler Haberler -

Çocukların 23 Nisan şiirleri şarkı oldu

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! Yurdun tamamında yağış bekleniyor

Fener Rum Patrikhanesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

İstanbul Havalimanında yeni hedef eş zamanlı dörtlü bağımsız pist

Gazze'ye acil yardım girişi için çağrıda bulundu

İstanbul Havalimanı günlük uçuşta Avrupa'nın en yoğun havalimanlarını geçti
