DMM'den 'Cumhur Reyonu' iddiasına yalanlama geldi

DMM, “Marketlerde Cumhur Reyonu kurulacak, ürünler devlet tarafından temin edilecek ve fiyatlar sabit olacak” iddiasını yalanladı.
DMM'den yapılan açıklamada, "Bir gazetede "Türkiye genelinde süpermarketlerde 'Cumhur Reyonu' kurulması" yönünde öneri olarak gündeme getirilen konu, sosyal medya mecralarında çarpıtılarak "süpermarketlerde 'Cumhur Reyonu' kurulacak, ürünleri devlet sağlayacak" şeklinde servis edilmiştir. Bu iddialar, gerçeği yansıtmamakta; herhangi bir kamu politikasını ifade etmemektedir. Manipülatif sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak kamu kurumlarını hedef alan siyasi açıklamalar ise açıkça dezenformasyon niteliği taşımaktadır" denildi.
Bahse konu "Cumhur Reyonu" ifadesinin, bir devlet politikasını değil; yalnızca bir gazetede dile getirilen fikir düzeyindeki bir öneriyi ifade etmekte olduğu, söz konusu önerinin, resmî kurumlar tarafından benimsenmiş ya da hayata geçirilmesi yönünde herhangi bir karar alınmış bir uygulama olmadığı vurgulandı.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Buna rağmen ana muhalefet partisi temsilcilerinin, bir gazete yazısında dile getirilen bu öneriyi hükümet tarafından açıklanmış resmî bir proje gibi sunması ve bunun üzerinden siyasi değerlendirmeler yapması, maksatlı bir tutumun göstergesidir. Bu temelsiz iddialardan hareketle yapılan "Cumhur Reyonu mu, Ayrım Reyonu mu?" şeklindeki açıklamalar, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan, toplumda kutuplaşma üretmeyi hedefleyen, asılsız ve mesnetsiz bir kara propaganda girişimidir" ifadelerine yer verildi.
Hükümetin veya ilgili kurumların gündeminde "Cumhur Reyonu" adıyla herhangi bir proje bulunmadığı, bir gazete köşe yazısında yer alan önerinin, devlet politikasıymış gibi sunularak siyasi polemik üretmek, kamuoyunu yanıltmak ve dezenformasyona zemin hazırlamak istendiği vurgulandı.
Açıklamada son olarak, "Kamu kurum ve kuruluşlarımız, milletimize hizmet anlayışıyla faaliyet göstermektedir. Vatandaşlarımızın doğru bilgiye yalnızca resmî kurumların açıklamaları üzerinden ulaşması büyük önem taşımaktadır" ifadeleri kullanıldı.
- Popüler Haberler -

İletişim Başkanı Duran, Kamu Başdenetçisi Akarca ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransa ile savunma sanayi vurgusu: Macron ile işbirliğini geliştirme konusunda mutabık kaldık

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP Genel Başkanı Özgür Özel çok ciddi bir “siyasi navigasyon” problemi yaşıyor

Ayı saldırısı kamerada! Kucağında bebekle korku dolu anlar yaşadı

TEKNOFEST Mavi Vatan Makale Yarışması'nda büyük ödüller sahibini bekliyor!

Öğretmenlere müjde! Eğitim neferlerine minnet kampanyası geliyor
