Adalet Bakanı Tunç'un Kosova diplomasisi! FETÖ'cülerin iadesini istedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kosova Adalet Bakanı Albulena Haxhiu ile bir araya geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tunç, Adalet Bakanlığı'ndaki görüşmede, Türkiye ile Kosova arasında tarihten gelen köklü ilişkiler bulunduğunu dile getirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tunç, Adalet Bakanlığı'ndaki kabulde, terörle mücadelede uluslararası işbirliğine işaret ederek, "Terörizmin hedefi insanlıktır ve terörizm bir insanlık suçudur." ifadesini kullandı.
İki ülke arasındaki adli işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Tunç, işbirliğinin geliştirilmesi için karşılıklı teknik ziyaretlerin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin terörün her türlüsüyle mücadele ettiğini belirten Tunç, şunları kaydetti:
"Terör bir insanlık suçudur, ülkelerin terörle mücadele konusunda yakın işbirliği yapmaları çok önemli. İki ülkenin terörizmle mücadele konusunda birbirlerini çok iyi anlamaları gerekiyor. Terörizmin hedefi insanlıktır. Dolayısıyla bu suçun önlenmesi konusunda uluslararası işbirliği ve hukuk alanında mücadele büyük önem taşıyor."
Tunç, Türkiye'nin suçlu iadesi talepleriyle ilgili, Birleşik Krallık'tan hassasiyet beklediklerini ifade etti.
Büyükelçi Morris ise iade talepleriyle ilgili hassasiyeti gözettiklerini, karşılıklı işbirliğinin süreceğini belirtti.
- Popüler Haberler -
Türkiye'den savunma sanayi başarısı! Üretim cirosu 20 milyar dolara ulaştı
Bıçaklanarak katledilmişti! Bakan Göktaş, Atlas'ın ailesiyle görüştü
Bakan Bayraktar'dan Gabar mesajı: Çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Çığ nedeniyle kapanan Erzincan-Sivas yolu ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma açıldı
Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile telefonda görüştü
Yine bir İETT krizi! Yolcular anında tahliye edildi



