Antalya'da hesap vakti! Yolsuzluk davasının ilk duruşması bugün
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk davası bugün başlıyor. Belediye başkanlığından uzaklaştırılan ve 44 yıla kadar hapsi istenen Muhittin Böcek, 41 şüpheliyle birlikte ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'icbar suretiyle irtikap', 'haksız mal edinme', 'nüfuz ticareti', 'para aklanması', 'dolandırıcılık' ve 'iftira' davasında ilk duruşma bugün başlayacak. Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek ile oğlu Mustafa Böcek'in de aralarında olduğu 5'i tutuklu 41 sanık hâkim karşısına çıkacak. 702 sayfalık iddianamede, sanıkların 15 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapsi istendi.

Muhittin Böcek - Zuhal Böcek - Mustafa Böcek
Dava dosyasında müteahhitlerden zorla alınan 5 dükkândan 3'ünün emanetçiler üzerinden belediyeye 150 bin TL'ye kiralanarak 'Kent Lokantası' yapılması yer alıyor. Suçlamalar arasında Böcek'in sevgilisi olduğu iddia edilen Melek Kurukama'ya lüks bir sitede ev aldığı, spor araç hediye ettiği ve binlerce dolarlık Rolex marka bir saat verdiği iddialar arasında.
Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek'in itirafları da yine soruşturma dosyasına girdi. İddianameye giren WhatsApp yazışmalarına göre Zuhal Böcek'in, eşi Mustafa Gökhan Böcek'e, 'Zeynep'e akladığın 75 milyonu açıkla' ve 'Belediye arabalarıyla nasıl kokain taşıdığına kadar' şeklinde ifadeler kullandığı kaydedildi.
- Popüler Haberler -
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Yarız ve Turhan'ın 25 milyon avroluk serveti İsviçre'de çıktı
TOKİ'nin indirim kampanyası salı günü başlıyor
Sabah namazında buluşan motosiklet tutkunlarından anlamlı program
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16. kez BM Genel Kurulu'na hitap edecek
Emine Erdoğan'ın ABD'de gündemi iklim, kalkınma ve çocuklar olacak
Sır ölümde 14 dakikalık karanlık! O geceye ait görüntüler çıktı



